10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisBarty, campioană din nou la Miami. Bianca Andreescu s-a retras în setul al doilea

Barty, campioană din nou la Miami. Bianca Andreescu s-a retras în setul al doilea

Ashleigh Barty și-a apărat titlul de campioană la Miami, după ce a dominat finala disputată împotriva Biancăi Andreescu. Condusă cu 6-3, 4-0, jucătoarea care reprezintă Canada nu a mai putut continua partida și a abandonat.

Meciul a început cu Bary la conducere și s-a încheiat în același mod. Sportiva australiancă s-a distanțat din start la 3-0 cu un break, dar Bianca a revenit până la 3-2. În acel moment, Ashleigh a mai făcut un break, care s-a arătat decisiv pentru primul act, încheiat cu scorul de 6-3.

În setul al doilea, Bianca nu a existat pe teren, mai ales că a acuzat o accidentare. Barty a luat game după game, iar la 4-0, jucătoarea din Canada a renunțat la meci.

La finalul partidei putem evidenția procentajul excelent al Biancăi Andreescu pe primul serviciu, 74%, în timp ce Barty s-a remarcat la punctele câștigătoare pe primul servicu, procentajul fiind 78%.

„Ştiu că s-a vorbit mult despre clasament, dar eu nu am jucat deloc anul trecut şi nu mi-am îmbunătăţit punctele mele. Da, nu am pierdut puncte, dar nici nu am câştigat pentru că nu am jucat deloc. Au fost fete care au avut şansa de a câştiga mai multe puncte, aşa că eu simt că merit pe deplin locul meu în partea de sus a clasamentului”, a declarat Barty după meci.

Australianca plănuieşte să joace săptămâna viitoare la Charleston, înainte de a merge în Europa, la Stuttgart.

Bianca, cu lacrimi în ochi

La ceremonia de decernare a trofeului, Bianca a izbucnit în lacrimi, transmițând un mesaj plin de emoție.

„Ash, a fost extraordinar să joc cu tine, ești o persoană deosebită! Nu e modul în care mi-aș fi dorit să termin turneul, dar sunt foarte recunoscătoare că am ajuns în finală. N-aș putea să fiu mai fericită…

Sunt foarte recunoscătoare și echipei mele, care m-a ajutat foarte mult. Vă iubesc foarte mult. Fanii sunt deosebiți. A fost grozav să fim aici. Vă mulțumesc că m-ați sprijinit pe toată durata turneului! Le mulțumesc tuturor care au făcut acest turneu posibil, tuturor sponsorilor, copiilor de mingi, arbitrilor. Pentru mine, să mă ridic din nou pe picioarele mele nu a fost deloc ușor, dar am continuat să-mi rămân fidelă mie însumi. Dacă ar fi să vă dau un sfat, ar fi doar să țineți capul în sus și să credeți în voi”, a spus Bianca Andreescu

Citește și: Fără prea multe șanse cu Voluntari. SCMU Craiova, eșec la 15 puncte

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS