16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisBuzărnescu, pe tabloul principal de la Miami după o revenire de senzaţie

Buzărnescu, pe tabloul principal de la Miami după o revenire de senzaţie

Mihaela Buzărnescu s-a calificat spectaculos pe tabloul principal de simplu al turneului Miami Open (WTA), dotat cu premii totale de 3.260.190 de dolari. Românca a învins-o pe germanca Anna-Lena Friedsam, cu 2-6, 7-6 (4), 7-5, marţi, în runda finală a tabloului preliminar.

Buzărnescu a avut o revenire nesperată în setul decisiv, de la 2-5, câştigând cu 7-5, după aproape trei ore de joc (2 h 50 min).

Mihaela (137 WTA) a fost dominată clar în primul set, în care Friedsam a condus cu 3-0 şi 5-1, câştigând cu 6-2. În actul secund, românca a reuşit să se desprindă la 4-2, după trei ghemuri consecutive, dar a fost egalată, 4-4, iar apoi s-a ajuns în tiebreak. Buzărnescu a avut 3-0 şi 4-2, dar germanca a egalat, 4-4, însă Mihaela a legat trei puncte la rând (7-4) şi a restabilit egalitatea la seturi.

În decisiv, Buzărnescu a câştigat primul ghem, dar apoi a pierdut trei la rând (1-3), Friedsam desprinzându-se, în cele din urmă, la 5-2. Germanca a ratat o minge de meci la 5-2, după care Buzărnescu a întors soarta meciului şi a obţinut o victorie de senzaţie. Buzărnescu a încheiat cu 4 aşi şi 9 duble greşeli, iar Friedsam (27 ani, 125 WTA) cu 3 aşi şi 4 duble greşeli.

Românca şi-a asigurat un cec de 10.000 de dolari şi 40 de puncte WTA prin accederea pe tabloul principal la Miami, unde se mai află Simona Halep (direct în turul al doilea), Sorana Cîrstea (calificată şi ea în turul secund) şi Irina Begu.

În primul tur, Mihaela o va întâlni pe Caroline Garcia, din Franţa. În cazul unei victorii, vom avea duel românesc în faza următoare a competiţiei, Buzărnescu – Halep.

Citeşte şi: Marius Copil, de nerecunoscut. Înfrângere surprinzătoare în primul tur la Miami

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS