20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAna Bogdan a făcut instrucție cu Rahimova, în primul tur la Yarra Valley Classic

Ana Bogdan a făcut instrucție cu Rahimova, în primul tur la Yarra Valley Classic

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan (28 ani, 93 WTA) s-a calificat în turul 2 al turneului WTA Yarra Valley Classic, care a debutat duminică la Melbourne, după ce a trecut în runda inaugurală de rusoaica Kamila Rahimova (19 ani, 156 WTA), cu 6-2, 6-2.

Tânăra rusoaică în vârstă de 19 ani nu a avut nicio șansă în fața mult mai experimentatei Ana Bogdan (28 de ani), românca adjudecându-și victoria după o oră și 20 de minute.

Bogdan a jucat un tenis foarte consistent în primul său meci din 2021, reușind să câștige cinci dintre cele 9 șanse de break pe care și le-a creat. Totodată, jucătoarea din Sinaia și-a cedat o singură dată serviciul, salvând patru mingi de break dintr-un total de cinci ale adversarei. Ana s-a impus cu 6-2, 6-2 în fața Kamillei Rakhimova, iar pentru un loc în optimile de finală se va duela cu favorita principală Ashleigh Barty (Australia, 1 WTA).

Românca și-a asigurat un cec în valoare de 4.250 de dolari și 30 de puncte WTA, grație victoriei cu Kamilla Rakhimova. Bogdan nu mai câștigase niciun meci din luna septembrie 2020, când a trecut de Timea Babos (Ungaria), scor 6-4, 6-2 în primul tur la Roland Garros.

Meciul dintre Ana Bogdan și Ashleigh Barty se va disputa marți dimineață.

Buzărnescu, învinsă la simplu, dar victorioasă la dublu

Mihaela Buzărnescu (România, 137 WTA) a pierdut fără drept de apel la debutul în turneul WTA „Gippsland Trophy” de la Melbourne, scor 1-6, 1-6 cu Daria Kasatkina (Rusia, 71 WTA).

„Miki” Buzărnescu are un început de sezon modest, ținând cont că, după ce a ratat calificarea pe tabloul principal la Australian Open, a pierdut și primul meci din circuitul WTA în 2021.

De asemenea, Patricia Țig (România, 56 WTA) a suferit o înfrângere în minimum de seturi la competiția a cărei favorită principală este Simona Halep (România, 2 WTA)! „Pati” a pierdut cu 6-7(5), 3-6 contra Timeei Babos din Ungaria, ocupanta locului 115 mondial.

Se poate spune că Mihaela Buzărnescu este o jucătoare norocoasă, pentru că întotdeauna există o parte bună în cariera ei, chiar și atunci când pierde. Buzărnescu, cea care va intra cel mai probabil pe tabloul principal de la Australian Open ca lucky loser, a reușit să salveze ziua și la turneul WTA de la Melbourne. Românca a reușit o victorie frumoasă în proba de dublu, alături de Alize Cornet. Cuplul româno-francez a trecut de echipa Makoto Ninomiya/Renata Voracova (Japonia/Cehia), cu scorul de 6-4, 2-6, 10-2.

În optimile de finală ale turneului dotat cu premii în valoare de 565.530 de dolari, Buzărnescu și Cornet se vor lupta cu favoritele numărul 6, Hayley Carter (SUA) și Luisa Stefani (Brazilia). Patricia Țig, eliminată la simplu, rămâne și ea angrenată în proba de dublu, alături de Monica Niculescu (România), avându-le ca adversare în manșa inaugurală pe Caroline Garcia (Franța) și Nadia Podoroska (Argentina).

Citește și: Ziua cea mare! SCMU Craiova poate scrie istorie pentru voleiul oltenesc!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS