22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMihaela Buzărnescu a „spălat“ onoarea României în calificările pentru AO

Mihaela Buzărnescu a „spălat“ onoarea României în calificările pentru AO

Mihaela Buzărnescu este singura româncă care, până în acest moment, a reușit să treacă de primul meci din calificările pentru tabloul principal de la Australian Open. Toate celelalte tenismene, cu excepția Jaquelinei Cristian (va juca după ora 12.45), au fost eliminate fără drept de apel de către sportive mai slab cotate. Buzărnescu a trecut în două seturi de sportiva iberică Lara Arruabarrena, scor 6-4, 6-3, la capătul unei partide care a durat o oră și 20 de minute.

„Miky“ a făcut un prim set solid, a servit bine și a forțat pe serviciul advers exact în momentele „cheie“. Românca a reușit un break chiar în startul meciului, la scorul de 1-0 în favoarea sa, dar adversara a revenit și a egalat situația la trei. La 5-4, Buzărnescu a jucat perfect pe serviciul ibericei, a luat break-ul la zero și a închis setul cu 6-4.

În actul secund tot jucătoarea noastră a fost la conducerea meciului. Mihaela a preluat conducerea pe tabelă încă din start, pe parcurs s-a distanțat la 3-1 și 5-2, iar meciul l-a încheiat cu 6-3.

Laura Paar n-a mișcat cu Zanevska

Cea de-a cincea româncă prezentă în primul tur al calificărilor pentru AO, Laura Paar, a cedat în două seturi în fața belgiencei Mayna Zanevska, scor 6-2, 6-3. A fost un meci slab făcut de româncă, reușind să câștige doar opt puncte din serviciul al doilea și 27 din 42 din primul serviciu. Mai mult de atât, Laura a făcut și cinci duble greșeli, în timp ce pe serviciul advers nu a reușit să obțină mare lucru.

Jaqueline Cristian, pe tabloul feminin și Marius Copil, pe tabloul masculin, sunt singurii sportivi români care mai au de jucat astăzi, în calificări.

Citește și: Început cum nu se putea mai rău pentru românce în calificările pentru AO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS