12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMiracolul s-a produs. Iga Swiatek este campioană la Roland Garros

Miracolul s-a produs. Iga Swiatek este campioană la Roland Garros

Iga Swiatek a dat peste cap toate calculele și a reușit să triumfe la Roland Garros. Poloneza a făcut un turneu senzațional, iar în marea finală, cu Sofia Kenin, a oferit, din nou, un joc spectaculos. A fost 6-4, 6-1 pentru Swiatek, care a triumfat în premieră la Roland Garros.

Ca în fiecare joc de la turneul parizian din acest an, Swiatek a început ca din „tun” și s-a desprins la 3-0. Avantajul nu a durat mult, pentru că americanca s-a montat rapid și a restabilit egalitatea la trei. Finalul de set a fost spectaculos, cu multe mingi lungi și lovituri spectaculoase. Câștig de cauză a avut Swiatek, care și-a adjudecat setul cu 6-4.

Actul secund a debutat cu două break-uri, unul de fiecare parte, pentru ca la scorul de 2-1 în favoarea polonezei, Kenin să solicite intervenția medicului. Doar 10 minute a durat întreruperea, pentru că sportiva din America nu s-a lăsat pradă durerii la coapsă și a revenit la joc.

Treptat, problemele lui Kenin s-au resimțit, iar finalul de meci a fost la îndemâna polonezei. S-a încheiat 6-1, iar Swiatek a câștigat, în premieră, un turneu de Mare Slam.

Nu mai puțin de 24 de lovituri direct câștigătoare a înregistrat în acest meci Swiatek, în comparație cu adversara sa, care a reușit doar 9.

Citește și: Amical / „U” Craiova – FC Argeș 1-0 final. Mamut, Căpățînă și Ofosu au debutat la Știința

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS