22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisFinală la Roma pentru Simona Halep! Muguruza, ultima „victimă”

Finală la Roma pentru Simona Halep! Muguruza, ultima „victimă”

Simona Halep a făcut un meci senzaţional în semifinale la Roma. După ce jocul precedent, cu Putintseva, s-a încheiat mai repede decât ne aşteptam cu toţii, campioana noastră s-a duelat în penultimul act al turneului italian cu Garbine Muguruza. Halep a avut o prestaţie de invidiat, reverul a fost la înălţime, iar meciul a încântat cu fiecare minut trecut. A fost o victorie în trei seturi, scor 6-3, 4-6, 6-4, după două ore şi 15 minute.

Simo a început perfect meciul şi s-a distanţat imediat la 2-0 şi 4-1. Jocul precis şi mingile bine plasate ale româncei nu i-au dat nicio şansă Muguruzei în primul set, pe care s-a văzut nevoită să-l cedeze cu 6-3. Jocul a fost de bună calitate, iar Simona a fost foarte hotărâtă încă de la prima minge. De asemenea, campioana noastră a servit bine, cu un procentaj de 60% pe primul serviciu.

Înainte de actul secund, Muguruza a acuzat câteva probleme medicale, iar jocul a mai întârziat. Prima replică a avut-o tot Simona şi la reluarea meciului. Aceasta a reuşit un break la 2-1, dar imediat sportiva din Spania a revenit pe serva adversă. A urmat un nou game extraordinar reuşit de campioana de la Wimbledon, care a trecut iar la două lungimi în faţa adversarei (4-2).

Finalul de set a fost splendid, având în vedere nivelul extrem de ridicat de joc al ambelor jucătoare. Fiecare punct a fost muncit, pe un schimb de cel puţin 15 mingi, dar în cele din urmă sportiva din Spania a ieşit învingătoare. Aceasta a bifat nu mai puţin de patru game-uri consecutive şi a trimis meciul în decisiv cu un 6-4.

Muguruza, spulberată în decisiv

Simona Halep a fost imbatabilă în ultimul set. Românca a condus ostilităţile încă de la primul punct şi s-a distanţat imediat la 4-0, cu două break-uri. Muguruza a avut o răbufnire de orgoliu, s-a apropiat la doar un game (5-4), dar finalul a fost gestionat perfect de Simo, care a închis meciul cu 6-4.

În marea finală, Simona se va duela cu învingătoarea partidei dintre Vondrousova şi Plişkova.

Citeşte şi: Performanță de excepție! Raluca Olaru va juca finala de dublu la Roma

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS