10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisDominic Thiem „a spart gheaţa”! Austriacul, în sfârşit campion la US Open

Dominic Thiem „a spart gheaţa”! Austriacul, în sfârşit campion la US Open

A patra oară a fost cu noroc pentru Dominic Thiem! Austriacul a reușit să câștige primul Grand Slam din carieră după o finală electrizantă, cu germanul Alexander Zverev, scor 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6(6). Thiem a fost condus cu 2-0 la seturi și cu 5-3 în decisiv, dar a avut o tărie mentală formidabilă şi s-a impus, în cele din urmă, după mai bine de patru ore.

Văzut drept outsider înainte de finală, Zverev a avut un început de finală perfect: A fost hotărât, agresiv şi concentrat pe fiecare minge. Germanul a câștigat primele două seturi (6-2, 6-4), iar finala părea să meargă într-o singură direcţie. Din păcate pentru Alexander, acesta nu a mai putut menține nivelul atât de ridicat, iar pas cu pas Thiem a pornit cursa de revenire. Serviciul, backhandul și forehandurile aspre au început să dea rezultate, iar Dominic a dus confruntarea în setul decisiv (6-4, 6-3).

Asta da finală!

În setul cinci, Dominic a fost primul care a făcut break (1-0), dar Alexander nu i-a permis să se desprindă (1-1). La 4-3, germanul s-a impus din nou contra serviciului şi a servit pentru câștigarea primului titlu de Grand Slam din carieră.

Thiem a salvat situația în doi timpi, e egalat la 5, apoi a avut el posibilitatea să închidă meciul pe propriul serviciu la 6-5. Însă, într-un final s-a ajuns la tiebreak.

Austriacul a avut două mingi de meci la 6-4, ambele anulate, iar finala atingea „culmi” dramatice. A treia minge de meci a fost cu noroc pentru Dominic, care s-a impus cu 8-6 după o finală extrem de disputată de patru ore și 5 minute.

După ce a pierdut trei finale de Grand Slam (Roland Garros 2018, 2019 și Australian Open 2020), Dominic Thiem reușește în sfârșit, nu fără emoții, să cucerească primul Grand Slam din carieră la 27 de ani.

Thiem a devenit, cu această ocazie, al doilea tenisman austriac din istorie care reuşeşte să cucerească un titlu de Mare Şlem, după compatriotul său Thomas Muster, învingător la Roland Garros în 1995.

De asemenea, el este al 55-lea campion de Grand Slam din era Open şi al 150-lea din toate timpurile, conform site-ului ATP Tour. De remarcat şi faptul că a fost prima finală de la US Open decisă în cinci seturi şi prima în care câştigătorul a reuşit să revină după ce a pierdut primele două seturi.

Citeşte şi: Patricia Țig a triumfat la Istanbul. Joc încântător cu Bouchard în finală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS