20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisPatricia Țig a triumfat la Istanbul. Joc încântător cu Bouchard în finală

Patricia Țig a triumfat la Istanbul. Joc încântător cu Bouchard în finală

Patricia Țig a făcut o întreagă țară mândră! Tenismena româncă a câștigat, în această după masă, primul ei titlu WTA din carieră, după un meci maraton cu Eugenie Bouchard, în finala de la Istanbul. A fost o victorie în trei seturi, scor 2-6, 6-1, 7-6 (3), după două ore și 30 de minute.

Începutul meciului a fost unul greoi pentru sportiva noastră. Bouchard s-a distanțat imediat la 3-0 și a reușit să mențină nivelul până la finalul primului set, adjudecat cu 6-2. În actul secund, Țig s-a ambiționat și a reușit un break chiar la scorul de 0-0. Au urmat apoi încă patru game-uri senzationale reușite de Patricia, care a reușit să reintre în meci și să trimită jocul în decisiv.

Tensiune până la ultima minge

Setul final a fost unul fantastic. Bouchard a ieșit total din meci, iar Țig a câștigat minge după minge după mai multe lovituri precise și passing shoot-uri de excepție. Doar că, la scorul de 4-1, canadianca a avut o răbufnire de orgoliu. Aceasta a luat două game-uri consecutive și a revenit în meci. Finalul a fost unul interzis cardiacilor. Țig a avut trei mingi de meci, dar de fiecare dată Bouchard a replicat perfect și a luat break-ul, iar meciul a intrat în prelungiri.

La scorul de 5-5, sportiva noastră a luat din nou atitudine, a făcut 6-5, dar Bouchard a avut o nouă revenire incredibilă și a trimis meciul în tiebreak. Țig a făcut față cu brio tensiunii din final și a reușit, în cele din urmă, să închidă meciul cu 7-3

Patricia a reușit doi ași în acest meci și a avut un procentaj de 65% pe primul serviciu.

Victoria de astăzi o urcă serios în clasamentul WTA pe sportiva noastră. Începând de luni, Țig va se va regăsi pe locul 58 mondial, fiind una dintre cele mai bune clasări ale sale din întreaga carieră.

Citește și: Irina Begu, pe tabloul principal de la Roma. Meci perfect cu Friedsam

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS