13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCe victorie! Sorana a făcut un meci uriaș cu Konta și va juca în turul 3 la US Open

Ce victorie! Sorana a făcut un meci uriaș cu Konta și va juca în turul 3 la US Open

Sorana Cîrstea a reușit un meci de poveste în turul secund de la US Open. Românca a neutralizat-o pe Johanna Konta, scor 2-6, 7-6 (5), 6-4, după un meci fantastic, în care primul serviciu a fost „devastator” (peste 75% în seturile doi și trei). Meciul a durat două ore și 53 de minute.

Primul set a început cum nu se putea mai rău, cu un break reușit de britanică, dar sportiva noastră a reușit să restabilească egalitatea la doi, în cele din urmă. Din acel moment, jocul Soranei a scăzut, iar Konta a luat patru game-uri consecutive, implicit primul set, scor 6-2. Actul secund a fost unul senzațional pentru Cîrstea. Primul serviciu a fost as-ul din mânecă al româncei, care și-a făcut serva aproape la perfecție. Cele două jucătoare au mers cap la cap până în tiebreak, unde Konta nu a mai avut replică la loviturile perfecte, dar nici la așii Soranei (7-5).

Nivel bun, calitate bună, Sorana inspirată

Meciul a fost unul foarte bun, de un nivel ridicat, dar în special după încheierea primului set. În decisiv, așa cum era de așteptat, ambele sportive au încercat să forțeze și să se desprindă în meci. Cîrstea a reușit un break la 1-1, imediat britanica a egalat, dar apoi, la scorul de 3-3 și avantaj pe serviciul advers, sportiva din România a reușit un punct uriaș care i-a adus din nou avantaj pe tabelă. La 5-4 în favoarea româncei, Konta și-a pierdut din luciditate, iar Sorana a reușit o calificare uriașă, având în vedere și comeback-ul după primul set.

De remarcat că Sorana a reușit în acest meci nu mai puțini de 7 ași, un lucru remarcabil pentru sportiva noastră.

Victoria de astăzi este cu atât mai mare cu cât Sorana Cîrstea a rămas singura româncă prezentă pe tabloul principal de la US Open. Reamintim că astăzi, Patricia Țig a pierdut în două seturi, scor 2-6, 1-6, meciul împotriva croatei Donna Vekic.

În 16-imile turneului, Sorana se va duela cu cehoaica Karolina Muchova. Aceasta este o adversară puternică, având în vedere că, până acum, la acest turneu le-a eliminat pe Venus Williams și Anna Kalinskaya.

Citește și: Cu greu, dar au reușit! Tecău și Rojer vor juca în optimi la US Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS