5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisFlorin Mergea: Am muncit mult ca să ajung printre cei mai buni la dublu

Florin Mergea: Am muncit mult ca să ajung printre cei mai buni la dublu

Florin Mergea, jucătorul în vârstă de 35 de ani, de trei ori campion la Wimbledon juniori și semifinalist la dublu seniori, a detaliat pentru Gsp motivele pentru care a avut mereu succes pe iarbă. De asemenea, tenismenul a mărturisit de ce românii au reușit rezultate pe suprafața verde în timp.

Dintre jucătorii români, Mergea a atins cele mai multe finale de Grand Slam în perioada junioratului. Anii 2002 şi 2003 au fost cei care l-au propulsat în carieră şi i-au adus rezultate extraordinare. Acesta a obţinut titluri la dublu la Wimbledon împreună cu Horia Tecău, dar și cel de la simplu pe iarba londoneză în 2003. De asemenea, Mergea a jucat finala de la Australian Open în același sezon în ambele probe. Pe parcurs a ajuns la performanțe importante în turneele majore la dublu și a urcat în Top 10.

„Iarba este mult mai lentă și mingea sare mai sus

Zilele trecute ar fi trebuit să se dispute turneul de la All England Club, dar a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19. Florin a depănat amintiri legate de turneul londonez.

„La timpul lor, toate acele rezultate au fost ca o surpriză pentru mine. Uitându-mă înapoi, îmi dau seama cât de neîncrezător eram în forțele mele și cât de mult jucam din talent și doar atât. Mi-a luat foarte mulţi ani şi multă muncă să realizez care este adevărata mea valoare şi de aceea am şi reuşit să ajung printre cei mai buni jucători din lume la dublu. Până la urmă, sunt trei titluri de Grand Slam, chiar dacă la juniori. Este o realizare poate unică în istorie”, a spus Florin Mergea.

„Iarba era mult mai rapidă când am jucat noi la juniori. În ultimii ani, au schimbat ceva dramatic la viteza mingii, acum iarba este mult mai lentă și mingea sare mai sus. Mie, fiind un jucător foarte agresiv și care mereu caută sa creeze oportunități de a închide punctul, iarba mi s-a potrivit ca o mănușă. De fiecare dată când merg la Wimbledon și văd numele meu acolo, îmi reamintesc care este potențialul meu și tot ce pot să fac pe un teren de tenis. Mă motivează să cresc zi de zi și să devin cea mai bună versiune a mea”, a adăugat tenismenul.

„Semifinala a fost o adevărată finală

În 2015, alături de indianul Rohan Bopanna, Florin a atins cel mai bun rezultat la seniori, semifinale. Un meci pasionant, plin de suspans, cedat cu 13-15 în decisiv în fața lui Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, cei care aveau să se încoroneze campioni. 

„A fost o ediție specială, rezultatul cu care am intrat între primii 10 jucători din lume. În acelaşi timp, îmi aminteşte că a fost o şansă pierdută de a câştiga trofeul. Semifinala a fost o adevărată finală şi are o istorie aparte pentru mine şi Bopanna. Avantajul meu, aici la Tg Jiu, a fost că vara jucam pe zgură și iarna pe dușumea în sală. Era lemn vopsit, exact ca pe terenul de baschet/handbal, suprafață care este mai rapidă decât iarba. Pe iarbă nu te acomodezi, ori joci bine din prima, ori nu”, a punctat Mergea.

Wimbledon, turneul favorit al lui Mergea

Turneele de Mare Slem sunt cele mai importante competiţii în cariera unui jucător. Florin a mărturisit că dintre toate Wimbledon-ul este favoritul său.

„Toate au farmecul lor din punctul nostru de vedere. Parisul este primul oraș în care am fost cu Daiana, dar și primul Grand Slam jucat. Wimbledonul are propria lui istorie pentru mine și povești cât să scrii o carte. La US Open avem prieteni și familie și suntem ca acasă întotdeauna. La Melbourne i-am învins pentru prima dată pe frații Bryan și, în același timp, Melbourne pentru noi înseamnă Noah, băiețelul nostru. Toate sunt speciale, dar dacă ar fi sa aleg doar unul, acesta ar fi probabil Wimbledon-ul”, a încheiat românul.

Citeşte şi: Turneul de la Basel din acest an a fost anulat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS