14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMihaela Buzărnescu: Fără tatăl meu nu ajungeam să joc tenis

Mihaela Buzărnescu: Fără tatăl meu nu ajungeam să joc tenis

Mihaela Buzărnescu este una dintre cele mai importante jucătoare românce de tenis de pe tabloul WTA. Aceasta a mărturisit pentru TVRSport că nu ar fi putut să devină jucătoare profesionistă de tenis dacă n-ar fi fost ajutată financiar de tatăl său.

Fost numar 20 WTA, Mihaela Buzarnescu trage un semnal de alarmă cu privire la absența infrastructurii în sportul românesc. Sportiva a adăugat că susținerea financiară tinde spre zero în România, motiv pentru care mulți părinți și copii se văd nevoiți să renunțe la visul de a urmări o carieră de jucător profesionist de tenis.

Vă spun sincer că dacă nu îl aveam pe tatăl meu, nu ajungeam să joc tenis, pentru că nu puteam. Îi datorez totul până la un punct, fiindcă nici eu dacă nu eram talentată nu ajungeam aici, dar altfel nu mi-aș fi permis să am antrenor de la o vârstă așa fragedă”, a spus Mihaela Buzarnescu.

„Nu e deloc ușor să ajungi în vârf

Din 1000 si ceva de jucătoare care sunt în clasamentul WTA, nu e deloc ușor să ajungi în vârf. Nu suntem o țară foarte bogată comparativ cu altele și, totuși, suntem multe fete acolo în top. Noi n-avem nici foarte multe baze sportive. De cand a început Simona Halep să aibă rezultate s-au mai făcut terenuri în diferite școli. Dar nu sunt atât de multe ca în alte țări. Foarte multă lume, printre care părinți, mă întrebau ce sa facă, întrucât nu își permiteau să-și țina copiii la tenis. Pur și simplu nu aveau cum, pentru că orele de tenis sunt foarte scumpe. Mă întrebau și cât costa, iar cand le-am zis estimativ pretul, mulți părinți mi-au spus că nu-si permit. Mulți nu pot și își trimit copiii la grupe de câte 10-12. Sincer, acolo ce să înveți, că dai de 2-3 ori cu racheta în minge într-o oră de antrenament”, a adăugat tenismena româncă.

Citește și: Dominic Thiem va participa în luna mai la un turneu în Austria

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS