10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRoland Garros a fost reprogramat. Vezi când se va desfășura competiția!

Roland Garros a fost reprogramat. Vezi când se va desfășura competiția!

Organizatorii de la Roland Garros au anunțat pe site-ul oficial că ediția din acest an a Grand Slam-ului se va organiza, dar în altă perioadă. Decizia a fost luată după ce pandemia de coronavirus a lovit din plin sportul mondial.

Astfel, dacă la data inițială (25 mai) este imposibil ca turneul din Hexagon să își deschidă porțile, organizatorii au găsit o altă perioadă pentru ca turneul să aibă loc în 2020: intervalul 20 septembrie – 4 octombrie.

„Pentru a garanta sănătatea şi siguranţa tuturor celor implicaţi în pregătirea turneului, Federaţia franceză de tenis a decis ca în acest an competiţia să aibă loc în perioada 20 septembrie – 4 octombrie. În timp ce nimeni nu poate prezice astăzi care va fi situaţia legată de sănătate pe 18 mai (n.r. când ar fi debutat calificările), măsurile restrictive aflate în vigoare fac imposibilă pregătirea şi organizarea competiţiei la datele pe care le stabilisem iniţial’‘, se arată în comunicatul organizatorilor Roland Garros.

Ultimii campioni de pe zgura pariziană sunt Rafael Nadal (12 titluri) și Ashleigh Barty. La ediția din 2019, Simona Halep s-a oprit în sferturi (a fost învinsă de Amanda Anisimova).
Simona a câștigat titlul de la Paris la ediția de acum doi ani.

De menționat că dacă lucrurile vor reveni la normal până la finalul verii, atunci între US Open și Roland Garros va fi doar o singură săptămână. Grand Slam-ul de la Flushing Meadows ar trebui să debuteze pe 31 august și să se încheie pe 12 septembrie, în timp ce competiția de pe zgura pariziană ar urma să înceapă pe 20 septembrie.

Citește și: Coronavirusul stopează și Campionatele Europene de gimnastică

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS