Acasă Sport Tenis Monica Niculescu a cedat în trei seturi duelul cu Alize Cornet

Monica Niculescu a cedat în trei seturi duelul cu Alize Cornet

-

Venită din calificări, Monica Niculescu (129 WTA) a început promițător partida cu Alize Cornet (61 WTA). Aceasta a condus cu 4-0 și și-a adjudecat până la urmă primul set cu 7-5. Franțuzoaica a avut însă o revenire spectaculoasă și s-a impus cu 5-7, 6-1, 6-0.

Deși a condus cu 4-0 și 5-1, Monica Niculescu s-a complicat pe finalul primului act, iar Cornet a reușit să egaleze situația pe tabelă (5-5), după două break-uri consecutive. În game-ul imediat următor, românca a reușit să se impună pe serviciul franțuzoaicei, iar apoi a pus capăt setului, scor 7-5.

A urmat însă o lecție de tenis din partea franțuzoaicei în următoarele două seturi. Jocul Monicăi nu a mai funcționat. Până la final, românca a mai câștigat un singur game, la 1-0 pentru Alize în setul al doilea. Franțuzoaica a bifat 11 game-uri la rând și și-a adjudecat victoria după două ore de joc (5-7, 6-1, 6-0). În turul al doilea, Cornet o va înfrunta pe croata Donna Vekic (20 WTA), cap de serie 19. Aceasta a trecut în primul tur de rusoaica Maria Sharapova (145 WTA), cu scorul de 6-3, 6-4.

Pentru prezența în primul tur la simplu, Niculescu va primi un premiu de 90.000 de dolari (61.700 de dolari americani) şi 40 puncte WTA.

Dintre cele patru românce care au evoluat pe tabloul principal de simplu, numai Simona Halep (3 WTA) şi Sorana Cîrstea (74 WTA) s-au calificat în turul al doilea.

Citește și: Simona Halep, victorie în două seturi cu americanca Jennifer Brady

ȘTIRI VIDEO GdS