15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCraioveanul Mihai Alexandru Coman a obţinut o victorie uriaşă în SUA

Craioveanul Mihai Alexandru Coman a obţinut o victorie uriaşă în SUA

Jucătorul craiovean de tenis Mihai Alexandru Coman, cel mai bun jucător din Europa la 14 ani, a reuşit un turneu perfect în SUA. Mai exact la celebrul „Eddie Herr International Junior Tennis Championships“. Sportivul descoperit de Alexandru Banciu şi crescut la CSM Craiova este legitimat acum la CS Dinamo. El şi-a trecut în palmares unul dintre cele mai valoroase trofee, notează Telekomsport.

Cap de serie nr. 1 în Florida, Coman şi-a respectat din plin statutul de favorit în turneul U14. Craioveanul s-a impus în primele două meciuri cu acelaşi scor, 6-0, 6-1, în faţa unui american, Easton Horricks, şi a unui bulgar, George Lazarov. În optimi i-a administrat o înfrângere în două seturi, scor 6-3, 6-2, mexicanului Diego Schtulmann (nr. 13). A urmat un succes în trei seturi, 6-4, 2-6, 6-3, cu britanicul Fabio Nestola, nr. 11, în sferturi, iar în finală l-a depăşit cu 6-1, 6-2, pe favoritul 4, Juan Carlos Prado Angelo, din Bolivia.
Mihai Alexandru Coman a jucat finala împotriva unui american, Benjamin Kreynes, cap de serie nr. 12. Olteanul s-a impus în doar două seturi, cu 6-3, 7-6(3).

În proba de dublu din SUA, Mihai Alexandru Coman a făcut pereche cu americanul Sean Daryabeigi. Capi de serie nr. 1, cei doi s-au oprit în sferturile de finală. Au pierdut în faţa americanilor Santiago Muhala / Paris Pouatcha cu scorul de 3-6 6-3 7-10.

Următorul turneu pentru Mihai Alex Coman este „The Junior Orange Bowl International Tennis Championship U14“. Acesta se desfăşoară în perioada 14-23 decembrie 2019, la Coral Gables – Florida.

Citeşte şi: Tomas Ryde: Am jucat fantastic în prima repriză

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS