17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (f) / Ce victorie, ce calificare! România a răpus iar Croația și merge la EURO

Handbal (f) / Ce victorie, ce calificare! România a răpus iar Croația și merge la EURO

Rezultat fantastic pentru naționala feminină de handbal! România a câștigat duminică seară în Croația, scor 25-23, iar elevele lui Florentin Pera sunt calificate matematic la Campionatul European din 2024.

Înfruntarea de la Koprivnica, de duminică, avea miza ștampilării calificării naționalei României la Campionatul European. Prezența la turneul final e asigurată, iar România va fi și cap de serie la tragerea la sorți a turneului final european. Obiectivul a fost atins cu sufletul la gură, dar și cu un deficit de experiență.

România: Hosu, Curmenț – Seraficeanu 6, Lupei 5, Bazaliu 3, Stoica 2, Laslo 2, Ostase 2, Popa 2, Ciolan 1, Mihai 1, Gogârlă 1, Bucur, Boiciuc, Lixăndroiu, Stamin.

În primele etape, România a învins Bosnia (49-18), Grecia (32-20) şi Croaţia (25-23). România mai are de jucat în această campanie de calificare cu Bosnia (4 aprilie, deplasare) și Grecia (7 aprilie, acasă).

Ediţia din 2024 a Campionatului European va fi prima cu 24 de echipe la start. Ea va fi găzduită de Austria, Ungaria şi Elveţia, între 28 noiembrie – 15 decembrie. Primele două clasate în grupele preliminare şi patru echipe de pe locul 3 se califică la turneul final. Acolo și-au mai asigurat locul din preliminarii Danemarca, Suedia, Olanda, Franţa.

Citește și: F1 / Max Verstappen: „A fost o plăcere să conduc, e un start grozav de an!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS