22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (f) / Repede ne-am aprins, repede ne-am și stins! România, făcută „KO“ de Danemarca

Handbal (f) / Repede ne-am aprins, repede ne-am și stins! România, făcută „KO“ de Danemarca

Ne-am făcut iluzii și speranțe mari înaintea duelului cu Danemarca, de marți seară, însă totul a fost năruit rapid de către, probabil, cea mai bună echipă din lume. Gazdele Campionatului Mondial nu au stat la „joacă“ cu România și au câștigat de o manieră zdrobitoare un duel care părea, cel puțin pe hârtie, ceva mai echilibrat. A fost 39-23 pentru Danemarca, care s-a calificat en fanfare și fără pic de emoție în grupa principală, cu maximum de puncte.

Tricolorele au avut curaj și au jucat de la egal la egal cu danezele în primele minute ale meciului. De la 7-7, fetele noastre s-au „stins“, practic după 15 minute de joc și nu le-au mai putut face față adversarelor până la final. Scurt și direct, diferența a fost mare, dacă nu uriașă între noi și daneze!

Fără prea multe soluții, dar nimic nu e pierdut!

Danemarca nu a oferit oportunități de contraatac. Fără Cristina Neagu, singura jucătoare care a reușit să înscrie de pe linia de 9 metri a fost Diana Lixăndroiu, însă insuficient pentru a-i face față unei naționale puternice. La cabine s-a intrat cu un avantaj „amețitor“ al gazdelor, scor 21-10. În partea a doua a meciului, România a încercat să mai recupereze pe cât se putea, însă nu a trecut și de portarul Danemarcei, care a făcut un meci de vis. Gazdele au profitat de fiecare atac ratat al fetelor noastre, și-au mărit avantajul și au închis meciul la o diferență de 16 goluri, 39-23.

Lixăndroiu a fost câștigul partidei, a contribuit cu 5 goluri. Pentru România au mai punctat: Seraficeanu (3), Ostase (3), Pintea (3), Dindiligan (2), Buceschi (2), Andreea Popa (2), Alexandra Badea (2) și Gogîrlă (1).

România încă își poate îndeplini obiectivul, calificarea în sferturile de finală și, implicit, la Turneul Preolimpic. „Tricolorele” merg în grupa principala cu două puncte și vor da acolo peste Germania, Japonia și Polonia. Cu trei victorii, calificarea în sferturile de finală este ca și asigurată.

Citește și: Tenis de masă / Patru medalii pentru CSS Craiova la concursul „Cup Of Hopes”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS