12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal / Să continuăm să scriem istorie! „U“ Craiova încearcă imposibilul cu Suceava

Handbal / Să continuăm să scriem istorie! „U“ Craiova încearcă imposibilul cu Suceava

Echipa masculină de handbal „U“ Craiova va disputa miercuri, de la ora 17.30, în Polivalenta din Bănie, unul dintre cele mai importante meciuri ale sezonului, cu CSU Suceava, în Cupa României. Partida va conta pentru faza sferturilor de finală, iar o eventuală victorie a trupei lui Dumitrescu şi Popescu poate face ca Final-Four-ul competiţiei să conţină o formaţie inedită, din liga secundă. Cele două echipe se vor întâlni într-un singur meci, la Craiova, iar în caz de egalitate vor urma loviturile de şapte metri.

Pentru a ajunge până în această fază a competiţiei, „U“ Craiova a fost nevoită să treacă de trei tururi preliminare, implicit de trei adversare cel puţin de aceeaşi valoare. Mai întâi, oltenii au avut parte de un meci acasă, cu CSU Galaţi, pe care l-au câştigat cu 35-29. Apoi, Universitatea a învins-o şi pe CSU Piteşti cu scorul de 38-33, după ce au întors în repriza secundă scorul. Nu în ultimul rând, în faza optimilor de finală, gruparea din Bănie nu le-a dat prea multe şanse celor de la Constantin Brâncuşi Tg. Jiu, pe care i-a dominat cap coadă şi i-a învins cu 38-35.

„Diferenţa este netă în favoarea echipei din Suceava“

Contactat de GdS, Costin Dumitrescu a vorbit deschis despre ce îi va aştepta pe elevii săi în duelul de miercuri şi a oferit câteva detalii despre adversar. Totodată, acesta a ţinut să invite la Polivalentă toţi iubitorii de handbal din Craiova şi nu numai.

„Toţi sunt entuziasmaţi că au ocazia să evolueze într-un astfel de meci. Clar vor avea trac jucătorii, dar aşa se întâmplă la un asemenea nivel. I-am urmărit pe cei de la Suceava şi au un joc foarte bun, modern, în viteză. Toţi de acolo sunt capabili să aibă acţiuni individuale. Suceava a pus probleme multor echipe din Liga Florilor, este completă, nu este o formaţie oarecare. Sigur, pregătirea fizică a lor este mult peste a noastră, ei au un număr mult mai mare de antrenamente. Ei îl au antrenor, totodată, pe domnul profesor Ghervan. L-am avut la loturile naţionale de tineret, am fost elevul lui şi pot spune că este un antrenor chiar valoros. Este, de asemenea, un tactician excelent şi a făcut o treabă excelentă pe unde a fost.

Diferenţa este netă în favoarea lor şi pornesc cu prima şansă. Până la urmă, este Cupa României, competiţia surpriză şi ne vom juca cartea. Noi vom încerca să rămânem în meci cât mai mult posibil şi, poate, să producem o imensă surpriză. Mă bucur că spectatorii şi iubitorii de handbal pot vedea sportivi cu calităţi pe viu. Îi invit pe toţi să-şi amintească cum e handbalul masculin pe viu, nu doar din faţa televizoarelor“, a declarat Costin Dumitrescu, pentru GdS.

Popescu: „Este un eveniment pentru handbalul din Craiova“

Cătălin Popescu este conştient de dificultatea partidei, dar consideră că se poate întâmpla orice într-un joc de Cupa României.

„Din punct de vedere psihic, eu zic că suntem pregătiţi. Băieţii sunt conştienţi de puterea adversarului, presiune oricum nu ar trebui să existe. Până la urmă, am ajuns aici, în sferturi, deci ce se va întâmpla este un bonus. Partida va fi foarte grea, aproape imposibilă este calificarea, dar, fiind Cupa României, chiar se poate întâmpla orice. Cei de la Suceava vor juca după un drum lung, apoi se vor gândi şi la următoarele două jocuri din campionat, pentru că sunt importante. Ce-i drept şi pentru ei ar fi o noutate să ajungă în Final Four-ul Cupei, deci nu au cum să nu-şi dorească victoria.

Sperăm să fie spectatori mai mulţi. Am hotărât să jucăm acest meci în Polivalentă, pentru că întâlnim o echipă de primă ligă, iar miza este mare. Practic este un eveniment pentru handbalul din Craiova. Intrarea este liberă, deci aşteptăm toţi iubitorii de handbal să vină alături de noi şi să asiste la un adevărat spectacol“, a declarat şi Cătălin Popescu.

Lot Universitatea Craiova:

Laurenţiu Budoiu, Traian Manea, Mihai Iovănescu, Mihai Păun, Vasile Luntraru, Radu Guşatu, Ovidiu Ianăşi, Andrei Bureţa, Ovidiu Nica, Andrei Tudosie, Cătălin Gheorghiţă, Valentin Micu, Marius Iacov, Marian Bouroş, Gabriel Ruşeanu, Sorin Coadălată. Antrenori: Costin Dumitrescu, Cătălin Popescu.

Citeşte şi: Tenis de masă / CSU Craiova, prima şansă la promovare! Victorie în primul derbi cu CSM

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS