23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalCu pași mari spre Mondial! România, mult peste Portugalia în manșa tur a barajului

Cu pași mari spre Mondial! România, mult peste Portugalia în manșa tur a barajului

Naționala feminină de handbal a României a obținut, sâmbătă seară, o victorie extrem de importantă cu Portugalia, în manșa tur a barajului pentru Campionatul Mondial. „Tricolorele“, mai motivate ca niciodată, s-au impus cu scorul de 35-20 într-o atmosferă spectaculoasă la Pitești și astfel au prima șansă la calificare.

România nu a lipsit de la niciun Campionat Mondial de handbal feminin și, după câte am văzut în acest duel, nu o va face nici de această dată. Cu cel mai bun lot la dispoziție, în frunte cu Pintea, Neagu, Grozav și Laszlo, „tricolorele” au avut emoții doar în primele 10 minute cu Portugalia.

Lusitanele au reușit câteva execuții spectaculoase de pe linia de 9 metri, după care totul s-a încheiat pentru ele. Ofensiva României a funcționat la cote maxime, iar poarta a fost închisă fără probleme.

Cea mai bună marcatoare din tabăra „tricoloră” a fost Sorina Grozav, perfectă de la 7 metri, autoare a 7 goluri. Au mai contribuit: Neagu (6), Dincă (6), Pintea (4), Seraficeanu (2), Tanasie (2), Laslo (2), Buceschi (2), Badea (2), Ostase (1), Bazaliu (1).

Manșa decisivă este programată miercuri, 12 aprilie, în Portugalia, de la ora 22:15. Campionatul Mondial din 2023 va fi organizat de Norvegia, Danemarca și Suedia, în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie. La el vor participa 32 de țări.

Citește și: Ce să-i faci lui Popovici? David a cucerit aurul național și în proba de 400 m

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS