12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCe să-i faci lui Popovici? David a cucerit aurul național și în proba de 400 m

Ce să-i faci lui Popovici? David a cucerit aurul național și în proba de 400 m

David Popovici a mai cucerit o medalie de aur la Campionatele Naționale de Natație găzduite la Otopeni. Vineri, Popovici s-a clasat pe primul loc în proba de 400 de metri liber de la Campionatele Naționale de Natație de la Otopeni, înregistrând un timp de 3:51.18. Pe locul secund s-a clasat Vlad Ștefan Stancu (17 ani), înotătorul de la CSA Steaua, care a înregistrat timpul de 3:52.45.

David Popovici a obținut astfel cea de-a patra medalie la Campionatele Naționale de Natație de la Otopeni, după cele câștigate în probele de 50 de metri spate, 100 de metri spate, respectiv 50 de metri fluture.

Inițial, David Popovici intrase în finală cu al doilea timp, dar sportivul în vârstă de 18 ani a revenit superb, surclasându-și adversarii.

„Facem pași mici și vom ajunge unde trebuie“

Imediat după această victorie, David Popovici a vorbit despre obiectivul său privind Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

„Cel mai lung drum spre aur? Putem spune. Vreau ca pe viitor să încerc proba de 800 de metri, proba de 1.500 de metri. Eu și antrenorul meu considerăm că încă nu e vremea să mă specializez și să fac doar două probe. Trebuie să fac baremul pentru Jocurile Olimpice până în martie 2024. Nu e absolut nicio grabă. Facem pași mici și vom ajunge unde trebuie”, a spus David Popovici, la TVR.

Citește și: SCMU Craiova nu s-a ridicat la nivelul Voluntariului și intră în play-off de pe locul șapte

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS