15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalRevoluție în handbal! Lumea îi cere demisia președintelui Din după declarațiile uluitoare din presă

Revoluție în handbal! Lumea îi cere demisia președintelui Din după declarațiile uluitoare din presă

Meciul dintre România și Muntenegru, din cadrul grupelor principale II de la Campionatul European, a adus cele mai multe reacții la nivel național și chiar internațional, asta după ce arbitrele întâlnirii au făcut praf disputa. Naționala lui Pera era obligată să câștige acea întâlnire pentru a mai spera la semifinale, însă mai multe decizii hilare are arbitrelor au făcut ca Muntenegru să nu cedeze deloc inițiativa, ba mai mult, să și câștige disputa.

La finalul acelui joc, dezamăgirea și frustrarea și-au făcut locul imediat în tabăra României, iar mai multe jucătoare au clacat de-a binelea. Cristina Neagu, de două ori și Crina Pintea au vorbit cu lacrimi în ochi despre „furăciunea“ la care au fost nevoite să asiste și au plecat capul când s-a adus în discuție despre subiectul „protest“. Reamintim, aici, că jucătoarele românce au dorit să protesteze înaintea startului jocului cu Germania și să intre pe teren îmbrăcate în tricouri pe care era inscripționat mesajul „Respect ou work“, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat după ce s-ar fi aflat că EHF ar fi putut chiar suspenda naționala noastră (lucru încă neverificat).

Reacția lui Din a uimit de-a binelea

La o zi după finalul aventurii de la Euro, președintele Federației Române de Handbal, Constantin Din, a avut o intervenție telefonică la un post de televiziune prin care și-a oferit impresiile legate de turneul final, dar, în special, de duelul România – Muntenegru. Acesta i-a lăsat pe toți cu „gura căscată“ când a declarat că, de fapt, România a fost avantajată mai mult și că nu se va face niciun demers împotriva arbitrelor întâlnirii.

Pot să susțin că mă pricep destul de bine la arbitraj. Nu cred că vorbim de hoție. Dacă puteți să faceți o nouă analiză a acestui meci, o să vedeți că greșelile sunt împărțite într-o balanță echilibrată. În afară de dublul dribling de la final, greșelile sunt împărțite. Dacă vreți să vă spun o părere obiectivă și pertinentă, sunt mai multe greșeli în favoarea noastră decât în favoarea Muntenegrului. Asta e realitatea. Eu am revăzut meciul ca să știu dacă este cazul să facem memoriu, protest și să aducem în discuție hoția sau nu. Credeți-mă că știu ce vorbesc. Chiar dacă nu îmi convine, asta este realitatea“, declara Constantin Din, la Sport.ro.

În link-ul următor se poate vedea întreaga declarație a lui Constantin Din: Discurs uluitor al lui Din: „Nu a fost hoţie, sunt mai multe greșeli în favoarea noastră!“

Oamenii boicotează, se cere demisia președintelui!

Imediat după cele auzite din partea celui care conduce handbalul românesc, fanii, susținătorii și iubitorii acestui sport au luat atitudine. Mai mult de atât, pagina de facebook Handbal Feminin, cea mai mare comunitate a celor care îndrăgesc handbalul și nu numai a pornit un demers prin care solicită demisia președintelui FRH. Aceștia au postat un link pe propria pagină, dar și un mesaj destul de dur, prin care își exprimă incompatibilitatea cu Constantin Din și dorința de a-l îndepărta de la cârma federației.

În două ore de la postartea petiției s-au strâns 1.500 de semnături, conform Handbal Feminin, iar protestul continuă!

Citește și: România a vrut să protesteze, dar nu a vrut EHF-ul! Crina Pintea, declaraţii în lacrimi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS