17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalRomânia a vrut să protesteze, dar nu a vrut EHF-ul! Crina Pintea, declaraţii în lacrimi

România a vrut să protesteze, dar nu a vrut EHF-ul! Crina Pintea, declaraţii în lacrimi

Naționala României a pierdut ultimul meci de la Campionatul European, 28-32 contra Germaniei. Înainte de meci, hanbalistele lui Florentin Pera au vrut să intre pe teren cu tricouri inscripționate cu mesajul „Respect Our Work”, ca semn de protest pentru arbitrajul tendențios din partida cu Muntenegru. În cele din urmă s-a renunțat, pentră că EHF ar fi putut chiar suspenda naționala noastră.

În partida cu una dintre gazdele competiției, austriecele Ana Vranes și Marlis Wenninger au fluierat într-o singură direcție și le-a curmat visul tricolorelor de a mai spera la semifinale (dacă băteam Muntenegru și Germania eram în careul de ași). 

Protestele tuturor din tabăra României nu s-au terminat nici după eșecul cu Germania, impresia generală fiind aceea că arbitrajul din meciul cu Muntenegru a fost tendențios și ne-a împiedicat să obținem mai mult de la acest turneu final.

Lacrimi peste lacrimi, frustrarea este uriaşă

Crina Pintea a oferit şi câteva declaraţii la finalul meciului cu Germania, dar nu s-a putut abţine să nu plângă. Aceasta a vărsat lacrimi cu fiecare cuvânt pe care-l spune şi a regretat mult că soarta acestui European a fost pecetluită de arbitraj.

„Nu o să treacă această durere. Au trecut ani pentru mine şi de fiecare dată a fost aşa. Nu am mers la Jocurile Olimpice tot din cauza unor jocuri de culise şi este foarte frustrant. Aici nu mai este vorba despre handbal şi atunci ce rost are să te mai pregăteşti, să mai faci sacrificii dacă totul se întâmplă în spate. Sunt extrem de frustrată şi dezamăgită pentru că de atâţia ani vin la naţională şi nu am putut să realizez mare lucru. Sunt tot mai aproape de retragere, pentru că şi anii spun asta, dar simt că nu mai am putere şi speranţă. Totul e împotriva noastră şi, după meciul cu Muntenegru, ce mai putem face?

Am vrut să facem ceva, pentru noi, un fel de protest, dar nu ni s-a permis. Au zis că nu avem voie. Sunt 100% sigură că, dacă li s-ar fi întâmplat norvegiencelor sau franţuzoaicelor, ar fi avut dreptul să facă asta. EHF şi cei care sunt mai sus nu ne-au permis să ne facem măcar ceva pentru sufletul nostru. Mă uit la felul cum ne-am luptat meci de meci şi pot spune că sunt mândră de felul în care evoluează această naţională. Ia gândiţi-vă, cu patru puncte pe care le-am pierdut…unde eram acum?

Nici nu pot să dorm, sincer. Sunt şi răcită puţin, totul a contat, iar recuperarea nu a existat. Există încă o şansă pentru Olimpiadă, anul viitor, dar mereu sunt şanse. Dacă o ţinem tot aşa, nu mai are rost nimic. Am spus că sunt pe final de carieră, dar nu înseamnă că mă retrag acum de la echipa naţională“, a declarat plângând Crina Pintea.

„S-a văzut cu ochiul liber că a fost furăciune“

Şi Cristina Neagu a „tunat“ la finalul meciului cu Germania şi a spus că la acest turneu final a fost furăciune pe faţă.

Dacă e ceva ce nu suport acasă, în viaţă şi în cariera mea, este ca altcineva să decidă pe munca mea, a noastră. Am văzut toate fazele, a fost un fel de nebunie, nu a fost nimic drept. Atunci când adversara este mai bună, nu e nicio problemă să accepţi înfrângerea. Dar când alţii aleg cine trebuie să câştige, asta nu pot accepta niciodată. Toate ne-am săturat de această situaţie. Ne supărăm, mergem mai departe, Muntenegru a ajuns aşa în semifinale. Anul trecut, la turneul preolimpic, am fost măcelărite de arbitrele din Norvegia. Acum am fost „lovite“ de cele din Austria, dar totul văd că merge mai departe şi alte echipe câştigă. Nimeni nu bagă în seamă toate astea, iar noi rămânem frustrate şi dezamăgite. Aici ar trebui să acţionăm cumva, să nu se tot repete situaţia la infinit.

Ne-am săturat să plecăm capul şi să fim supărate, pentru că noi suntem cele lovite, care suferă meci de meci. Nu-mi vine să cred că de atâţia ani joc la echipa naţională şi nu am organizat şi noi vreo grupă, undeva, cândva. E altceva când joci cu sala plină şi vi cu patru puncte în grupa principală. Se pot obţine rezultate, dar noi nu am fost în stare să luăm acasă nici măcar turneul preolimpic. Oricum, întorcându-mă la acest turneu, s-a văzut cu ochiul liber că a fost furăciune. După meci nu a vorbit nimeni cu noi, a fost o scurtă discuţie abia acum, înainte de disputa cu Germania. Dar s-a vorbit doar dacă ar trebui să facem un gest sau nu, nu altceva“, a spus Cristina Neagu, pentru Handbal Feminin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS