5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalPrestație uluitoare, dar nu mai visăm la semifinale. România a cedat dramatic cu Muntenegru

Prestație uluitoare, dar nu mai visăm la semifinale. România a cedat dramatic cu Muntenegru

Final de drum pentru România la Campionatul European! Fetele noastre au făcut un meci uriaș cu Muntenegru, dar, din păcate, au pierdut la un gol disputa și șansa la calificare în semifinale. A fost 35-34 pentru formația Bojanei Popovic, care s-a bucurat la final de o super-performanță. De partea cealaltă, România rămâne cu un joc senzațional, cu o atitudine demnă de un European și cu încredere la maximum pentru viitor.

Cele mai bune 30 de minute, stricate de arbitri

Prima repriză a fost una fantastică. Pe lângă numărul mare de goluri (18-18), România a produs spectacol și și-a asigurat fanii că au primit mesajul „divin“ din ultimele secunde ale meciului cu Spania (n.r. – golul Biancăi Bazaliu). Naționala lui Pera a reușit, în doar 30 de minute, să surpridă în multe momente cea mai bună defensivă de la Euro și a pus probleme serioase principalei favorite a meciului.

Repriza a fost umbrită de gafele arbitrelor și de deciziile proaste luate, toate împotriva echipei noastre. De două ori forțare în atac, un gol al Cristinei Neagu anulat fără vreun motiv cert și câteva eliminări de două minute mult prea ușor acordate au făcut ca Pera să-și pună mâinile în cap și să se crucească, iar fetele noastre să devină din ce în ce mai agitate. Revenind la joc, România și Muntenegru au jucat de la egal la egal, singura mare diferență dintre cele două rivale înregistrându-se după 8 minute, 9-6. Florentin Pera a solicitat timeout și bine a făcut, pentru că imediat tricolorele au revenit și au restabilit egalitatea în două minute. S-a mers, apoi, din egal în egal o bună perioadă de timp, iar la cabine s-a intrat cu 18-18.

De menționat că, pentru România, Cristina Neagu a fost cea mai importantă jucătoare a primei părți, fiind decisivă în multe momente. Totodată, faza cu pivotul a funcționat de câte ori a fost nevoie, precum și acțiunile și incursiunile inteligente ale lui Buceschi. De partea cealaltă, Muntenegru ne-a surprins de foarte multe ori de pe extremă, practic acela fiind și punctul lor forte. Radicevic și Pavicevic au fost principalele marcatoare din laterale, în timp ce Grbic a jucat excelent de pe semicerc.

Emoții și tensiune până la ultimele secunde

Partea a doua a debutat cu eliminarea din prima repriză a Lorenei Ostase și cu o a doua a lui Dindiligan, ceea ce făcea ca misiunea noastră să devină mai dificilă. Acest lucru nu s-a întâmplat, ci din contră, am și marcat cel mai frumos gol al meciului prin Neagu, după o aeriană de efect. A urmat o perioadă de bâlbâială în jocul muntenegrencelor, care s-au bazat și pe o posibilă „pomană“ din partea arbitrelor. România s-a distanțat la două goluri în minutul 37, scor 21-19, dar imediat adversarele au egalat, profitând din plin de o eliminare. La 22-22, Muntenegru a trecut în față, iar pe un atac al României arbitrele au închis ochii la un fault la Cristina Neagu. Adversarele noastre s-au distanțat la două goluri, dar ne-am trezit pe extreme (n.r. – Badea și Dindiligan) și am reintrat în joc.

Până la 27-27 nu a mai fost nimic notabil, dar imediat Eliza Buceschi ne-a închis gurile cu o pivotare genială, încheiată cu un gol. Muntenegru nu s-a lăsat cu nimic mai prejos, iar Grbic și-a menținut echipa de fiecare dată în joc. La capitolul „mici detalii“ au contribuit, în primul rând, arbitrele, care au făcut tot posibilul ca Muntenegru să nu piardă acest joc. Finalul a fost marcat și de o dublă accidentare. Seraficeanu și Raicevic au fost scoase de pe teren pe targă și pe brațe. Din păcate, Jaukovic, care nu a marcat deloc în prima repriză, a făcut-o în cele mai importante momente și a pecetluit soarta meciului. S-a încheiat 35-34, iar Muntenegru merge, la limită, în semifinalele competiției.

Frustrarea de la final a fost extrem de mare în tabăra tricoloră, mai ales că jocul prestat a fost de un nivel absolut incredibil! Tot ce le rămâne acum fetelor noastre este să țină capul ridicat și să privească cu încredere pe viitor, pentru că valoare este!

Citește și: Surpriza de la Antipozi: Djokovic a primit viză și va participa la Australian Open 2023!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS