12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalMergem în grupele principale! România, mult mai bună decât Macedonia

Mergem în grupele principale! România, mult mai bună decât Macedonia

Naționala feminină de handbal a României a reușit să învingă reprezentativa Macedoniei, chiar la ea acasă, scor 31-23 și astfel s-a calificat în faza grupelor principale de la Campionatul European. Reamintim că în primele două partide fetele lui Pera au cedat în fața Olandei, scor 29-28 și în fața Franței, 35-21.

Macedonia de Nord este una dintre „victimele” favorite ale naționalei „tricolore”. Cele mai recente înfruntări au avut loc chiar anul trecut, în barajul pentru Campionatul Mondial. Echipa pregătită atunci de Adrian Vasile obținea două victorii zdrobitoare, 33-22 acasă și 35-30 chiar la Skopje, informează Gsp

Elevele lui Florentin Pera nu s-au putut desprinde la mai mult de 3 lungimi în prima repriză. Multe greșeli tehnice, câteva ratări din poziții ideale ale Crinei Pintea, iar partida s-a strâns. La pauză, România conducea doar cu 13-12, dar avea să rezolve meciul în partea secundă.

A urmat descătușarea! Defensiva noastră a crescut în agresivitate, iar gazdele din Macedonia de Nord au început să se precipite. Finalul a fost unul liniștit, Macedonia nu a mai avut nicio șansă, iar tricolorele s-au impus cu 31-23.

Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a României, cu 10 goluri. Au mai contribuit la victorie: Seraficeanu (5), Tănăsie (3), Pintea (3), Buceschi (3), Grozav (3), Bazaliu (2), Ostase (2). MVP-ul partidei a fost desemnată portărița Daciana Hosu. 

Pentru România urmează alte 3 meciuri de foc. O singură adversară este cunoscută în acest moment, Muntenegru. Celelalte două vor fi stabilite în această seară, după disputa dintre Germania și Spania. Obiectivul „tricolorelor” este o clasare în top 10. Pentru asta e nevoie să încheie între primele 3 formații din grupa principală II.

Citește și: Nu e minune, au învins cei mai buni! SCMU Craiova a „îngenuncheat“ marele Fenerbahce

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS