11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiNu e minune, au învins cei mai buni! SCMU Craiova a „îngenuncheat“ marele Fenerbahce

Nu e minune, au învins cei mai buni! SCMU Craiova a „îngenuncheat“ marele Fenerbahce

Iubitorii de sport din Craiova au avut parte de un adevărat regal voleibalistic miercuri seară, în Sala Polivalentă. SCMU Craiova a reușit unul dintre cele mai mari rezultate din istorie într-o competiție europeană după ce a învins-o pe Fenerbahce Istanbul cu scorul de 3-1 (18-25, 27-25, 25-22, 25-23). A fost manșa tur a 16-imilor de finală din CEV Cup, iar partida a doua va avea loc săptămâna viitoare, în deplasare.

SCMU Craiova s-a ridicat la un nivel uriaș miercuri seară, asta pentru că și adversarul a fost unul de top. Fenerbahce a introdus pe parchet campioni olimpici, mondiali, precum și alți sportivi care evoluează la naționale tari din întreaga lume. Chiar și așa, dorința de victorie și devotamentul formației lui Dan Pascu a dat roade, iar victoria este una de nedescris.

În fața a aproximativ 1.500 de spectatori, SCMU a început meciul mai timid, iar oaspeții au profitat și s-au distanțat în set. La scorul de 9-3, antrenorul oltenilor a solicitat time-out, pentru că scorul căpăta proporții, iar ideile de joc nu mai existau. Treptat, alb-albaștrii au mai luat puncte, au încercat să întoarcă scorul, dar preluările turcilor le-au dat bătăi de cap. Setul s-a încheiat cu 25-18, iar Fenerbahce a trecut în avantaj pe tabelă.

Seturile doi și trei – de interzis cardiacilor!

Actul al doilea din disputa SCMU Craiova – Fenerbahce a fost, într-adevăr, de interzis cardiacilor. Nivelul la care s-au ridicat oltenii i-a speriat un pic și pe vizitatori, care s-au văzut conduși încă de la primele puncte. Împinsă de la spate și de publicul prezent la partidă, Craiova s-a văzut în avantaj de șapte puncte, scor 17-10, în momentul în care tehnicianul turcilor a cerut time-out. Decizia a fost bună, pentru că Fenerbahce a revenit uimitor și chiar a restabilit egalitatea la 21. S-a mers apoi de la egal la egal, jucătorii ambelor echipe nu au mai riscat deloc și s-a intrat în prelungiri. La scorul de 26-25 pentru SCMU, Kovacevic a izbutit punctul descătușător care a adus un punct pe tabelă și în dreptul grupării din Bănie.

Nici în setul trei publicul prezent la sală nu a avut parte de mai multă liniște sufletească, pentru că meciul a căpătat accente dramatice. Craiova a continuat să fie echipa mare din acest meci și, fără nicio altă presiune pe umeri, a jucat incredibil fiecare punct. S-a început cu un mic echilibru, iar apoi alb-albaștrii au trecut în față. Au condus pe întreaga perioadă a setului, dar nu la diferență mare, ceea ce a făcut ca finalul să fie incandescent. Lică, Vinicius și Kovacevic au dus greul în atac, în timp ce Diaconescu a preluat câteva mingi care păreau imposibile. La 23-22, SCMU a luat și următoarele două puncte și a trecut în față aproape nesperat, scor 2-1.

S-au întrecut pe sine și au învins „gigantul“

Totul a mers perfect pentru SCMU Craiova și în actul al patrulea, care, spre bucuria tuturor, a fost și ultimul al meciului. S-a mers cap la cap până spre finalul setului, când presiunea pusă de spectatorii prezenți la sală s-a resimțit din plin pe umerii jucătorilor turci și au apărut erorile. La final, SCMU Craiova a închis meciul cu 25-23, iar Sala Polivalentă a erupt!

Victoria este una cu atât mai mare cu cât șansele Craiovei dinainte de startul întâlnirii erau minime. Acum va urma un retur teribil la Istanbul, unde spectatorii vor fi de partea galben-negrilor. Chiar și în aceste condiții, încrederea formației din Bănie este acum la cote maxime și cu siguranță vor să se întoarcă din Turcia cu calificarea în „buzunare“.

Citește și: Ana Maria Ţicu e gata să rupă, din nou, plasele

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS