10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalRomânia, eşec categoric în Macedonia! Misiune complicată în retur

România, eşec categoric în Macedonia! Misiune complicată în retur

Echipa națională de handbal masculin a României, pregătită de Xavi Pascual, a pierdut joi, în deplasare, împotriva reprezentativei Macedoniei de Nord, scor 30-22 (16-13), în manşa tur din prima fază play-off a Campionatului Mondial din 2023. Manşa retur va avea loc sâmbătă, în Sala Dinamo.

„Pierdem în Macedonia de Nord în fața unei echipe foarte bătăioase și a unui public, din păcate, complet lipsit de fair-play. Cu atât mai mult, peste 2 zile, pe 19 martie de la ora 18.00 la sala Dinamo, putem arăta ce înseamnă să îți susții echipa favorită fără să huidui. Cu o sală plină, Naționala României va avea mai multe șanse. Pentru România și pentru fair-play!”, a scris Federația Română de Handbal, pe Facebook.

În faza a doua din play-off, câştigătoarea din disputa România-Macedonia de Nord se va duela cu Cehia, în 13-14 şi 16-17 aprilie. Câştigătoarea din această dublă va obţine calificarea la turneul final al Campionatului Mondial de anul viitor.

Naţionala României, antrenată de Xavi Pascual, s-a calificat în prima fază play-off a CM2023 după două victorii în grupa 3 a preliminariilor europene (33-30 cu Israel şi 33-23 cu Republica Moldova).

La turneul final al Campionatului Mondial din 2023 sunt calificate direct gazdele competiţiei, Polonia şi Suedia, respectiv deţinătoarea titlului, Danemarca, plus finalistele Campionatului European din acest an, Spania şi Suedia.

Citeşte şi: În Bănie ne plac surprizele! SCM Craiova a jucat perfect și a învins Buzăul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS