14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalÎn Bănie ne plac surprizele! SCM Craiova a jucat perfect și a învins Buzăul

În Bănie ne plac surprizele! SCM Craiova a jucat perfect și a învins Buzăul

SCM Craiova este specialistă în surprize sezonul acesta, iar Buzăul a căzut în capcana echipei din Bănie. Miercuri seară, formația lui Bogdan Burcea a reușit unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului și a răpus gruparea din Buzău, producând o surpriză notabilă. A fost 25-24 pentru craiovence, care au făcut o nouă „victimă“ importantă în Liga Națională. Partida a contat pentru etapa a 18-a.

Cu Buzăul, fetele lui Bogdan Burcea au demonstrat că se poate juca și la un nivel înalt și că rezultatul și desfășurarea meciului de la Zalău au făcut parte doar dintr-o zi nefastă. Acum, în fața propriilor fani, SCM Craiova s-a descurcat extrem de bine în duelul cu una dintre echipele cu pretenții din Liga Florilor, și anume Gloria Buzău. Prima repriză a fost una de mare luptă, în care niciuna dintre cele două formații nu a reușit să se desprindă pe tabelă în niciun moment. Craiova a condus o bună parte din timp, dar la un singur gol diferență, în timp ce oaspetele din Polivalentă finalizau atacurile rapid și restabileau egalitatea. Chiar și când Gloria prelua conducerea, oltencele reveneau pe tabelă și nu-și lăsau adversarele să se desprindă.

S-a mers de la egal la egal până spre finalul reprizei, când trupa din Bănie a trecut în avantaj după o schemă excelentă de atac. Din păcate, nu a fost ultimul eveniment al primei părți, pentru că accidentarea Cristinei Zamfir a dat mari emoții și bătăi de cap medicilor și celor care asistau la meci. Din fericire, nu a fost nimic grav, iar la vestiare s-a intrat cu un avantaj de un singur gol în favoarea Craiovei, scor 13-12.

Unde e ambiție, e și rezultat!

De la vestiare s-a intrat cu mult mai multă ambiție, dar și cu dorință de victorie. Handbalistele Craiovei s-au întrecut pe sine și au jucat ca o adevărată echipă, înscriind gol după gol în poarta Buzăului. Oaspetele au fost surprinse în multe rânduri de execuțiile și acțiunile personale ale Adinei Cace și Cristinei Zamfir, dar și de paradele în momentele cheie ale Ekaterinei Dzhukeva. Oltencele au prins tupeu după ce au văzut că se poate, iar în minutul 40 tabela indica un avantaj de patru goluri, scor 20-16.

Spre bucuria tuturor celor prezenți la sală, Cristina Zamfir a reintrat pe parchet și a făcut-o la fel de bine ca și în primele 30 de minute. SCM Craiova a continuat să fie superioară, iar Cristina Zamfir să marcheze din aproape orice poziție. Gloria a alergat o repriză întreagă după egalare, dar în zadar, pentru că echipa alb-albastră a gestionat perfect fiecare minut și implicit finalul de meci. De asemenea, Dzhukeva a fost imperială, practic de netrecut, dar finalul a fost extrem de tensionat după unele decizii bizare ale arbitrilor. Chiar și așa, după 60 de minute, SCM a produs o nouă surpriză în Liga Națională și a obținut o victorie mare cu Gloria Buzău, scor 25-24.

Pentru SCM Craiova va urma un meci la fel de complicat, la Baia Mare, în acest weekend.

Citește și: Voleibalistele nu au luat niciun set la Lugoj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS