12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalSpectacol și în tribune și pe teren! SCM Craiova nu i-a putut face față și Rapidului

Spectacol și în tribune și pe teren! SCM Craiova nu i-a putut face față și Rapidului

SCM Craiova și Rapid București au oferit un adevărat spectacol handbalistic sâmbătă seară, în Sala Polivalentă din Bănie. Încurajate din tribune de suporterii fanatici, dar și de galerii, cele două rivale s-au întrecut în execuții speciale și au jucat cu un entuziasm extraordinar, iar jocul a devenit din ce în ce mai atrăgător cu fiecare minut trecut. La final, Rapid a triumfat cu scorul de 34-29, dar trebuie să evidențiem încă o dată că suporterii dau culoare meciurilor, iar sportul fără spectatori nu are același farmec.

În mijlocul unei atmosfere electrizante, cele două formații au început meciul în forță și nu s-au menajat sub nicio formă. După ce am deschis scorul, am fost într-o continuă alergare după egalare, pentru că oaspetele s-au distanțat pe tabelă după mai multe contraatacuri finalizate cu precizie.

Carmen Șelaru și Oana Cîrstea au ținut-o pe SCM Craiova pe linia de plutire și au făcut ca diferența să nu fie prea mare la pauza meciului. De partea cealaltă, Carlos Azenaide Danila Jose și Claudia Constantinescu s-au evidențiat, dar, per total, jocul de echipă al bucureștencelor a funcționat. La cabine s-a intrat cu un avantaj de patru goluri în favoarea rapidului, scor 18-14.

Peluza Nord Craiova
Peluza Rapid

Rapidul, mereu cu un pas înainte

Partea a doua s-a reluat în același ton, cu multă energie și de o parte și de cealaltă, dar și în tribune. În primele 10 minute, SCM a reușit să puncteze doar de trei ori, sportivele lui Burcea împotmolindu-se, în mai multe rânduri, de portar. În tot acest timp, oaspetele întâlnirii din Bănie au marcat la aproape fiecare atac și s-au distanțat la opt goluri, scor 26-18. Cu cât timpul trecea, cu atât se instala presiunea în tabăra alb-albastră, care se afla la șase lungimi în spatele adversarului cu aproximativ 12 minute înainte de final.

Hernandez a fost omul cheie al Rapidului în partea a doua a meciului, în special în jumătatea a doua a partidei. De la Craiova, Ana Maria Mincu și Adina Cace au făcut un joc bun, dar insuficient pentru a-și ajuta echipa să întoarcă soarta meciului. Diferența liniștitoare a rapidistelor s-a menținut pe întreaga perioadă a meciului, iar la final s-a încheiat 34-29.

Pentru Craiova va urma o deplasare la Slatina, într-un derbi oltenesc din Liga Florilor. De partea cealaltă, Rapidul va primi vizita celor de la SCM Vâlcea.

Liga Florilor, etapa a 12-a

Miercuri, 19 ianuarie: Cisnădie – Mioveni 30-21, SCM Vâlcea – Bistrița 28-25;
Sâmbătă, 22 ianuarie: Brăila – Slatina 27-24, ora 18.00: Deva – Știința București, SCM Craiova – Rapid 29-34;
Miercuri, 26 ianuarie – ora 16.00: CSM București – Zalău, ora 18.00: Buzău – Baia Mare.

Clasament:

1. Rapid 33 puncte, 2. Vâlcea 28, 3. CSM Bucureşti 25, 4. Cisnădie 24, 5. Brăila 22, 6. Buzău 19, 7. Zalău 19, 8. Baia Mare 18, 9. SCM Craiova 17, 10. Bistriţa 13, 11. CSM Slatina 9, 12. Mioveni 9, 13. Ştiinţa Bucureşti 0, 14. Deva 0.

Citește și: Asta da revanșă! SCMU Craiova a produs surpriza și a bătut-o pe Dinamo, chiar la București

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS