10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalLa un pas de surpriza Mondialului! România a luptat eroic cu Olanda, dar a cedat dramatic

La un pas de surpriza Mondialului! România a luptat eroic cu Olanda, dar a cedat dramatic

Am sperat, am jucat cu tupeu, dar, într-un final, am pierdut dramatic. Am pierdut, de fapt, ca de fiecare dată, dar sunt extrem de multe lucruri pozitive de luat în seamă. Și trebuie să recunoaștem că astăzi Olanda nu ne-a fost deloc superioară și chiar am făcut față cu brio uneia dintre cele mai puternice naționale de la acest Mondial. Pe întreaga perioadă a meciului le-am stat ca „un ghimpe-n coaste“ și le-am jenat în ofensivă, dar, după ultimul fluier, a trebuit să ne recunoaștem învinși. Finalul partidei a desemnat-o pe Olanda câștigătoare, scor 31-30, în timp ce „tricolorele“ rămân doar cu bun spre foarte bun, dar și cu speranțe de mai bine pe viitor.

România a făcut cu Olanda poate cea mai bună primă repriză de la acest Mondial. Încrederea la startul meciului a fost una foarte bună și nu ne-am lăsat intimidate de atacurile puternice și rapide ale adversarelor. Timp de 25 de minute am mers de la egal la egal cu puternica echipă a Olandei, ba chiar am și condus în mai multe rânduri, însă au apărut și erorile în tabăra noastră. Au fost câteva atacuri neinspirate ale fetelor noastre, care tot ce au făcut a fost să le pună pe contraatac pe olandeze. Acestea au profitat la maximum și s-au distanțat la trei goluri după 30 de minute, scor 17-14.

Imposibilul putea deveni posibil…

După pauză parcă a revenit pe parchet o Românie și mai puternică, și mai hotărâtă să doboare „regina“ en-titre. „Tricolorele” au dat dovadă de un spirit de luptă extraordinar și au reușit să restabilească egalitatea în ultimele minute de joc. În minutul 56, Laslo a făcut 29-29. România putea chiar să câștige, dar portărița Tess Wester a reușit trei parade în decurs de câteva minute. 

În final, la 30-30, campioana mondială a fost cea care a avut ultimul cuvânt de spus. Malestein a marcat golul final, iar Olanda a obținut victoria. Cu toate acestea, selecționata României merită toate laudele pentru modul în care a luptat de la egal la egal cu campioana mondială vreme de 60 de minute.

România: Dumanska, Bazaliu, Dincă, Dindiligan, Harabagiu, Hosu, Ilie, Laslo, Moisa, Ostase, Pintea, Polocoșer, Rotaru, Subțirică, Tănăsie, Zamfirescu.

Pentru fetele noastre va urma o zi de pauză, pentru ca sâmbătă să se dueleze cu Puerto Rico. Meciul este programat tot la ora 16.30.

Clasament: 1. Olanda 5 puncte, 2. Norvegia 4, 3. Suedia 3, 4. România 2, 5. Kazahstan 0, 6 Puerto Rico 0.

Citeşte şi: David Popovici a stabilit un nou record naţional la 200 m mixt

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS