10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalAdi Vasile: „Evident că sunt nemulţumit că am pierdut meciul, dar sunt şi plusuri“

Adi Vasile: „Evident că sunt nemulţumit că am pierdut meciul, dar sunt şi plusuri“

Antrenorul echipei naţionale de handbal feminin, Adrian Vasile, a declarat la finalul partidei cu Norvegia că aceasta este diferenţa dintre cele două formaţii dacă adversarele nu sunt „stresate”.

„Aceasta poate fi diferenţa atunci când nu faci echipa Norvegiei să se streseze prin valorificarea şanselor bune pe care le ai. Ne-am lovit de o echipă foarte puternică, cu un portar mare. Am ajuns în situaţii foarte bune, dar trebuie să fim conştienţi de ceea ce am jucat şi ce ne-a lipsit. Trebuie să stresezi echipa Norvegiei şi cu o acurateţe mai mare a noastră le-am fi stresat. Cred că am jucat corect“, a spus Adi Vasile, selecţionerul României.

Mulţumit de apărare

Tehnicianul s-a arătat nemulţumit de faptul că România nu a câştigat, dar a precizat că evoluţia „tricolorelor” a avut multe plusuri.

Noi, din păcate, nu am reuşit să capitalizăm efortul bun pe care l-am făcut. Sunt multe lucruri bune vizavi de jocul pe care l-am făcut în apărare. Este evident că am jucat împotriva unei echipe extrem de dominante fizic. Cred că am făcut destule lucruri bune în acest joc, dar, când nu găsim bucuria aceea finală a atacului, e greu să câştigi. Sunt foarte multe lucruri de luat din meciul acesta, trebuie analizat. Trebuie să învăţăm cum să gestionăm meciuri de genul acesta. Evident că sunt nemulţumit că am pierdut meciul, dar sunt şi multe plusuri“, a mai adăugat selecţionerul.

În clasamentul final, Norvegia a ocupat primul loc, cu 6 puncte, urmată de România, 4 puncte, Kazahstan, 2 puncte, Iran, 0 puncte.

România, care va începe cu 2 puncte faza următoare, va evolua în Grupa principală II, din care mai fac parte Norvegia şi Kazahstan, din Grupa C, precum şi primele trei clasate în Grupa D, Olanda, campioana mondială en titre, Suedia, şi Porto Rico.

România va juca pe 9 decembrie contra Olandei, Norvegia va întâlni Porto Rico, iar Suedia va primi replica selecţionatei Kazahstanului.

România este singura echipă prezentă la toate cele 25 de ediţii ale Campionatului Mondial (incluzând-o şi pe aceasta). La precedenta ediţie, în 2019 (Japonia), tricolorele s-au clasat pe locul 12.

Citeşte şi: Misiune imposibilă! România, fără nicio șansă în fața Norvegiei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS