16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalMisiune imposibilă! România, fără nicio șansă în fața Norvegiei

Misiune imposibilă! România, fără nicio șansă în fața Norvegiei

Nu am reușit surpriza, nu ne-am ținut prea mult de norvegience, dar am jucat cu încredere și ne-am dorit! Rămânem doar cu aceste mici detalii după duelul cu Norvegia, dar și cu cele 20 de minute din startul jocului, în care am demonstrat că se poate și la un nivel mare! La finalul întâlnirii, România a trebuit să se declare învinsă de una dintre cele mai puternice naționale de la acest Mondial. A fost 33-22 pentru nordice, care avansează în grupa principală de pe primul loc și cu maximum de puncte. Fetele noastre nu stau nici ele deloc rău și vor merge în faza următoare a competiției cu două puncte.

Startul derbiului grupei C a fost sub semnul echilibrului, dar și cu multe greșeli de ambele părți Dacă fetele noastre finalizau telefonat spre poarta lui Lunde, iar atacurile nu erau duse până la final, norvegiencele greșeau extrem de mult la construcție, iar România recupera imediat. Diferența dintre cele două rivale a început să se observe după primele 10-12 minute, când Norvegia a trecut în avantaj la scorul de 5-5. A fost momentul decisiv al partidei, pentru că nordicele au jucat din ce în ce mai bine din acel moment, timp în care România a terminat „benzina“ și au apărut bâlbâielile în joc.

Treptat, Norvegia s-a distanțat în meci, iar acest lucru s-a datorat lui Oftedal și Lunde. Portarul de 41 de ani a parat din aproape toate pozițiile execuțiile fetelor noastre și, practic, ne-a anihilat orice șansă de a reintra în meci. La vestiare s-a intrat cu un avantaj de șase goluri în favoarea Norvegiei, scor 17-11.

Cu un pas și jumătate în spatele nordicelor

Partea secundă a meciului s-a desfășurat în ton cu prima, adică cu trupa lui Hergeirsson la conducerea meciului și cu România în căutarea ideilor care să o surprindă pe Lunde. În loc să ne apropiem pe tabelă, scorul a căpătat proporții, fără ca fosta campioană Mondială să se agite prea mult. Norvegia a punctat aproape la fiecare fază pe care o propunea și profita de neputința tricolorelor în ofensivă. Pe parcursul reprizei au lăsat-o mai moale și nordicele, care nu au mai forțat, fiind deja sigure de victorie cu mai bine de 10 minute înainte de final.

Scorul final a fost 33-22 pentru Norvegia, iar noi trebuie să rămânem cu primele 20 de minute ale tricolorelor, timpul în care ne-am ținut bine de adversare și am jucat la un nivel destul de bun. Din acele 20 de minute trebuie să învățăm și să creăm pe mai departe!

România: Dumanska, Bazaliu, Dincă, Dindiligan, Harabagiu, Hosu, Ilie, Laslo, Moisa, Ostase, Pintea, Polocoșer, Rotaru, Subțirică, Tănăsie, Zamfirescu.

Pentru fetele noastre urmează o zi de pauză, pentru ca apoi să debuteze în grupa principală. Alături de Norvegia și Kazahstan, România merge mai departe cu două puncte și va întâlni, pe parcurs, Olanda, Suedia și Puerto Rico.

Citește și: Ştim primele 12 echipe calificate în grupele principale la CM! România are meci greu azi!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS