18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalAm bătut CSU Timişoara, să vină SCM! Handbaliştii Craiovei caută a patra victorie

Am bătut CSU Timişoara, să vină SCM! Handbaliştii Craiovei caută a patra victorie

Eşecul la scor de la Reşiţa nu a picat deloc bine pentru handbaliştii de la Universitatea Craiova, cărora nu le venea să creadă, în primul rând, scorul final şi numărul de goluri primite. Dar se pare că acest rezultat i-a „călit“, iar din acel moment victoriile au început să curgă pe bandă rulantă. După succesul extrem de important cu Sânnicolau Mare (40-38), de pe teren propriu, alb-albaştrii au dispus la scor şi de CSU Poli Timişoara (44-32), chiar în deplasare.

Acum, craiovenii caută a treia victorie consecutivă în Divizia A, Seria C, iar aceasta poate veni fără doar şi poate în duelul cu cealaltă formaţie din Banat, SCM Politehnica Timisoara. Partida va avea loc sâmbătă, de la ora 15.30, în Sala „Ion Constantinescu“, iar scopul principal al echipei lui Cătălin Popescu este menţinerea pe locul al doilea în clasament înainte de derbiul cu Oradea, de săptămâna viitoare.

Cătă Popescu: „Suntem acolo unde merităm“

Antrenorul grupării din Bănie, Cătălin Popescu, a povestit, pe scurt, despre cele întâmplate la Timişoara, în meciul cu cei de la CSU şi a prefaţat partida cu SCM, de sâmbătă. Totodată, acesta consideră că rezultatele din startul campionatului sunt bune şi că, în acest moment, echipa se află pe un loc meritoriu.

„Starea de spirit la echipă este foarte bună, mai ales după victoria de la Timişoara. Mă bucură, în primul rând, faptul că am reuşit să introduc pe teren toţi jucătorii, inclusiv pe cei care au evoluat mai puţin. Toţi au marcat cel puţin un gol, au prins încredere şi, uşor-uşor, putem rula întreg lotul. În prima repriză, scorul a fost mai strâns, dar, pe final, au terminat şi ei benzina, astfel că am defilat până la ultimul fluier.

Acum vin cei de la SCM Timişoara la noi, o echipă destul de incomodă. Teoretic, ei sunt echipa a doua a celor din Liga Zimbrilor, dar rămâne de văzut cu ce echipă se prezintă. Pot veni aici şi cu jucători de la Liga Naţională, dar şi cu sportivi mai tineri, pe care îi au deja în componenţă. Nu ar trebui să avem probleme, dar vom vedea cum decurge jocul. Nu am făcut mari schimbări în efectiv anul acesta, dar pornirea a fost ceva mai grea. Meciul de la Reşiţa ne-a bulversat puţin, dar ne-am revenit, iar acum suntem acolo unde merităm şi unde sperăm să şi terminăm“, a vorbit Cătălin Popescu, pentru GdS.

Codruţ Păun: „Fără doar şi poate putem termina pe locul al doilea“

Codruţ Păun, unul dintre jucătorii echipei craiovene, are încredere că echipa sa poate obţine rezultate frumoase şi din meciurile care urmează. Clasarea pe locul al doilea la finalul campionatului este ţinta principală şi pentru Codruţ.

„Suntem foarte pregătiţi pentru următoarele două meciuri, cu SCM Timişoara şi Oradea, partide din care vom încerca să obţinem maximul. Avem încredere în propriile forţe şi credem că putem să învingem. Cu toţii ne antrenăm intens pentru a ajunge la un nivel cât mai ridicat şi pentru a câştiga mult mai rapid partidele, să nu mai fim nevoiţi să trăim cu emoţii jocurile.

Fără doar şi poate putem termina pe locul al doilea. Acesta este obiectivul nostru, dar, pentru a şi reuşi, trebuie să câştigăm cu Reşiţa acasă şi să nu ne împotmolim în meciurile relativ accesibile. De asemenea, de ce nu, vom încerca să producem surpriza la Oradea, iar atunci lucrurile vor fi mult mai uşoare pentru noi“, a spus Codruţ Păun.

Citeşte şi: Baschet / SCMU Craiova, revenire magistrală și victorie incredibilă la Sibiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS