14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalAm fost la o repriză de semifinale! România U19 a cedat în decisivul cu Franţa!

Am fost la o repriză de semifinale! România U19 a cedat în decisivul cu Franţa!

Atât de aproape de o semifinală europeană! Naţionala României U19 a ratat o şansă extraordinară de a se califica în semifinalele Campionatului European, competiţie desfăşurată în Slovenia. Fetele noastre au avut un parcurs foarte bun la acest turneu, iar speranţele au fost mari după ce am spulberat Croaţia cu 29-20. De data aceasta, româncele au cedat la patru goluri în faţa reprezentativei Franţei, scor 31-27 şi astfel au ratat de puţin accederea în „careul de aşi“ al Europeanului.

Prima repriză a duelului cu Franţa a fost pe cât de echilibrată, pe atât de spectaculoasă. Cele două formaţii au mers cap la cap aproape pe întreaga durată a reprizei până pe finalul acesteia, când sportivele lui Horațiu Pașca și Mihaela Evi au forţat şi s-au distanţat la două goluri, scor 14-12.

La reluare, gruparea din Hexagon a fost mult mai arţăgoasă, s-a apărat mult mai agresiv, iar în atac nu prea a iertat. Mai mult de atât, româncele au început să se precipite cu cât timpul se scurgea pe tabelă, iar la final bucuria s-a mutat în tabăra adversă. A fost 31-27 pentru Franţa, care s-a calificat în semifinale alături de Ungaria.

Pentru România au marcat Gogîrlă (13 goluri), Borş (6), Lupei (3), Necula (3), Darie (1) şi Stoica (1).

În urma rezultatului, România a încheiat grupa principală pe locul al 3-lea şi va juca pentru locurile 5-8. Primul meci va fi împotriva Germaniei, cel mai probabil vineri.

Citeşte şi: Roger Federer şi-a anunţat retragerea de la JO! Elveţia a rămas fără „regele suprem“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS