10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalAsta da echipă! Naţionala de tineret, în primele opt echipe la CE de handbal U19

Asta da echipă! Naţionala de tineret, în primele opt echipe la CE de handbal U19

Naționala de tineret s-a calificat între cele mai bune 8 echipe la Campionatul European de handbal feminin U19. Într-un meci decisiv, selecționata condusă de Horațiu Pașca a învins Cehia cu 27-25. Acest rezultat înseamnă și primul moment de satisfacție pentru handbalul românesc după o perioadă plină de insuccese la echipele naționale.

În acest ultim joc, „tricolorele“ aveau și varianta unui rezultat de egalitate. Încă din primele minute au preluat conducerea pe tabelă,  iar după 10 minute s-au desprins deja la 4 goluri (5-1). Începutul de joc le-a aparținut jucătoarelor Alicia Gogîrlă și Oana Borș, care au înscris toate cele 5 goluri. De asemenea, portarul Raluca Rădoi a intrat foarte bine și în această întâlnire. Cehia a echilibrat partida la un moment dat, dar România a avut tot timpul controlul, iar la pauză a intrat la cabine cu 14-10.

În repriza a doua, româncele au condus în mai multe rânduri la 6 goluri diferență. Cehia a redus din diferență în ultimele minute, dar calificarea nu a fost pusă în pericol în niciun moment. România a câștigat, într-un final, cu 27-25 și și-a rezervat un loc în grupa principală la Euro U19.

Alicia Gogîrlă a fost cea mai bună marcatoare, cu 8 goluri. Au mai înscris pentru România: Oana Borș – 7 goluri, Corina Lupei – 5 goluri, Ștefania Stoica – 3 goluri, Valentina Ion – 3 goluri, Andreea Ailincăi – 1 gol.

România U19 va juca în Main Round cu Croația (marți, ora 16:00) și cu Franța (miercuri, ora 20:00). Pentru a se califica în semifinale, „tricolorele“ sunt nevoite să câștige ambele întâlniri.

În Main Round se pleacă de la următoarea situație: Franța – 2 puncte, Ungaria – 2 puncte, România – 0 puncte, Croația – 0 puncte.

Citeşte şi: Novak Djokovic: „Rafa şi Roger sunt motivul pentru care sunt jucătorul de astăzi“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS