17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisNovak Djokovic: „Rafa şi Roger sunt motivul pentru care sunt jucătorul de astăzi“

Novak Djokovic: „Rafa şi Roger sunt motivul pentru care sunt jucătorul de astăzi“

Novak Djokovic (Serbia, 33 de ani) este omul momentului în tenisul mondial, sârbul egalând recordul de 20 de titluri de Grand Slam deținut de Roger Federer (Elveția, 39 de ani) și Rafael Nadal (Spania, 34 de ani). 

Djokovic a avut o reacție plină de fair-play, explicând că el, Federer și Nadal s-au motivat unul pe celălalt pentru a deveni tot mai buni. Iar povestea nu se oprește aici. Întrebat ce înseamnă pentru el performanța extraordinară reușită la Wimbledon, unde a triumfat pentru a 6-a oară în carieră, Novak Djokovic a răspuns: „Înseamnă că toți vom continua să luptăm pentru a câștiga și mai mult! Trebuie să recunosc că Rafa și Roger sunt două legende ale sportului nostru și cei mai importanți jucători cu care m-am confruntat vreodată. Cumva, ei sunt motivul pentru care sunt jucătorul de astăzi! Duelurile cu ei m-au ajutat să progresez și să devin tot mai bun. Ultimii 10 ani au fost senzaționali, o călătorie fantastică”.

Djokovic a pierdut dramatic primul set al finalei de la Wimbledon, dar a făcut instrucție cu Berrettini în următoarele trei manșe.

„A fost mai mult decât o bătălie. Vreau să-l felicit pe Matteo, a făcut un turneu fantastic. Știam că e un jucător foarte bun. Ştiu că e greu pentru el acum că a pierdut, dar sunt sigur că vor urma vremuri foarte bune pentru el. I-am simțit forța“, a punctat campionul de la Wimbledon.

Citeşte şi: Nu te pui cu Nole! Djokovic, campion pentru a treia oară consecutiv la Wimbledon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS