10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalBarcelona, noua campioană a Europei la handbal masculin

Barcelona, noua campioană a Europei la handbal masculin

FC Barcelona este noua campioană a Europei la handbal masculin, după ce a învins Aalborg cu 36-23 în finala de la Koln. Catalanii au intrat din nou în posesia trofeului după o pauză de 6 ani. A fost cea mai dezechilibrată finală de când Liga Campionilor se încheie cu un Final Four. În precedentele 11 ediții, diferența maximă în finala mare a fost de 6 goluri.

FC Barcelona a devenit prima echipă din era modernă a handbalului masculin care a câștigat trofeul Ligii Campionilor cu victorii pe linie. Catalanii au dominat copios acest sezon și au făcut o demonstrație de forță și în marea finală. Aalborg a fost fără doar și poate revelația acest sezon, dar nu a putut face absolut nimic în acest meci.

Xavier Pascual se desparte, astfel, de formația catalană, după 12 ani, într-un stil mare, cu al treilea trofeu cucerit în Liga Campionilor. Antrenorul campion al Europei încheie socotelile cu Barca și vine din această vară la Dinamo. La fel se va întâmpla și cu Cedric Sorhaindo, pivotul Barcelonei, care la rândul lui a adunat 3 trofee cu gruparea blaugrana.

Citeşte şi: Ce lovitură! SCM Craiova a transferat o internațională norvegiancă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS