20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalÎncep pregătirile pentru Mondial. Vezi lotul şi cu cine vom juca două amicale!

Încep pregătirile pentru Mondial. Vezi lotul şi cu cine vom juca două amicale!

Naționala feminină de handbal a României se va reuni pe data de 6 iulie, în vederea începerii pregătirilor pentru Campionatul Mondial din Spania. În data de 9 iulie va avea loc plecarea în Spania, la Castellon, unde se vor disputa două jocuri amicale cu reprezentativa gazdă.

Lotul României pentru primul stagiu de pregătire cuprinde 18 jucătoare. Selecționerul Adrian Vasile a alcătuit un lot mixt, cu componente de bază, dar și multe jucătoare tinere.

Mă bucur că putem să legăm activitățile cu echipa națională, astfel încât momentele când ne întâlnim să fie cât mai constante. Cu cât vom avea mai multe întâlniri constante, cu atât vom sedimenta mai bine informația pe care vrem să o transmitem jucătoarelor. E foarte important, pentru a consolida echipa, să fim cât mai aproape unii de alții. Cu toții avem obiectivul de a reuși un Campionat Mondial foarte bun. Cred că echipa națională a Spaniei e un adversar foarte bun pentru noi, cu multe jucătoare foarte bune, calificate la Jocurile Olimpice. Din punctul meu de vedere și al întregului staff este un test benefic pentru ambele echipe”, a declarat Adrian Vasile, pentru FRH.

Surpriza plăcută din echipă este Sorina Tîrcă. După o perioadă destul de complicată, interul stânga revine în circuitul echipei naționale.

Este un moment în care putem vedea mai multe fete în dispozitivul nostru. Va fi o acțiune în care vom vedea jucătoare cu care deja suntem obișnuiți în echipa natională a României. Dar vom vedea și jucătoare tinere cărora vrem să le lansăm provocarea de a-și dori să facă parte din echipa națională a României. De a face parte din succesul care se va întâmpla, sperăm noi, la turneele finale”, a mai spus Adrian Vasile, citat de Prosport.

Lotul convocat: 

  • Portari: Daciana Hosu, Raluca Kelemen, Elena Șerban
  • Extreme stânga: Eva Kerekes, Ana Maria Tănăsie
  • Interi stânga: Bianca Bazaliu, Anca Polocoșer, Alexandra Severin, Sorina Tîrcă, Bianca Tiron
  • Centri: Cristina Laslo, Andree Popa
  • Interi dreapta: Daria Bucur, Alina Ilie
  • Extreme dreapta: Andra Moroianu, Sonia Seraficeanu
  • Pivoți: Lorena Ostase, Nicoleta Safta

Citeşte şi: SCM Vâlcea a început mutările! Patru jucătoare au ajuns deja Zăvoi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS