13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalDrumul spre Mondial trece prin Macedonia! Vezi lotul convocat de Adi Vasile!

Drumul spre Mondial trece prin Macedonia! Vezi lotul convocat de Adi Vasile!

Adrian Vasile a anunțat lotul României pentru dubla cu Macedonia de Nord, în barajul de calificare la Campionatul Mondial din decembrie 2021. Partida tur este programată pe 17 aprilie, în București, iar returul, pe 21 aprilie, la Skopje.

Selecționerul naționalei a convocat 20 de handbaliste pentru această acțiune. Din echipa care a participat la turneul preolimpic de la Podgorica nu mai fac parte două jucătoare, este vorba despre Laura Popa și Raluca Băcăoanu. Noutățile sunt Alexandra Subțirică-Iovănescu, Bianca Bazaliu, Daria Bucur și Bianca Tiron.

Echipa României:

Portari: Denisa Dedu (CSM București), Yuliya Dumanska (Podravka), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea);
Extreme stânga: Cristina Florică (SCM Rm. Vâlcea), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău);
Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Gabriela Perianu (CSM București), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare), Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Bianca Bazaliu (CSM București);
Centri: Eliza Buceschi (Rapid), Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Andreea Popa (Minaur Baia Mare), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița);
Interi dreapta: Daria Bucur (SCM Rm. Vâlcea);
Extreme dreapta: Laura Moisă (CSM București), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare);
Pivoți: Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM București), Alexandra Subțirică-Iovănescu (Gloria Buzău).

Cine se impune în această „dublă” se califică la Campionatul Mondial din Spania. Va fi prima competiție la feminin cu 32 de naționale la start.

Din Europa sunt deja calificare șase reprezentative pentru Campionatul Mondial: Spania, din postura de țară gazdă, Olanda – campioană mondială, Norvegia, Franța, Croația și Danemarca (locurile 1-4 la Euro 2020).

Citeşte şi: Scrimă / Marco Șovar, campion mondial! Românul, medaliat cu aur la CM

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS