20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalO victorie care „cântărește“ mult! România, un succes de răsunet cu Muntenegru

O victorie care „cântărește“ mult! România, un succes de răsunet cu Muntenegru

România a învins Muntenegru cu scorul de 36-27 în campania de calificare la Euro 2022 – handbal masculin, în Grupa 8, iar acum, EURO nu mai pare doar un vis.

După o înfrângere cu Suedia în urmă cu trei zile, cu 33-30, prima reprezentativă a făcut un meci de excepție cu Muntenegru, cum nu a existat alta în ultimii ani în fața unei reprezentative mai bine cotate, cu patru prezențe consecutive la Europene. Practic, ținând cont că reprezentativa din Kosovo nu emite pretenții la calificare, România este la un singur succes distanță de calificarea la EURO.

În jocul de la Baia Mare, probleme au fost doar în startul partidei, când oaspeții s-au desprins la 5-1. Rareș Fortuneanu a intervenit cu un time-out, iar lucrurile s-au reglat imediat. Apărarea a rezolvat toate problemele. Tricolorii au închis culoarele și și-au forțat adversarii să greșească foarte des. Astfel, au început să marcheze și goluri ușoare, iar în câteva minute au preluat conducerea: 7-6. De aici, jocul a curs într-o singură direcție. România a prins foarte multă încredere, iar oaspeții nu au mai avut ce face. Spre finalul primei reprize, prima reprezentativă s-a desprins la 16-11.

Din ce în ce mai bine după pauză

România a continuat să joace dezinvolt și după reluare și a găsit mai mereu soluții și în atac. Tricolorii au marcat aproape la fiecare fază, au „lovit” de pe toate pozițiile. La fel de important, băieții lui Rareș Fortuneanu nu au mai avut căderi, au ținut un ritm susținut, astfel că au ajuns să conducă la 9 goluri în minutul 53, scor 32-23. La final, naționala s-a impus cu 36-27. Un rezultat care înseamnă mai bine de 50% din calificare!

România: Iancu (2 goluri), Popescu – Bujor (8), Ghiță (6), Căbuț (6), Sadoveac (3), Negru (6), Fenici (1), Dedu (1), Buzle (1), Dumitriu (1), Thalmaier (1), Racoțea, Szasz, Csepreghi, Fotache.

În alt meci din Grupa a 8-a, Suedia a surclasat Kosovo, duminică, la Prishtina, cu 30-16.

Suedia ocupă primul loc, cu 4 puncte, urmată de România, 2 puncte, Muntenegru, 2 punct, Kosovo, 0 puncte.

România va juca următorul meci pe 10 martie 2021, în deplasare, cu Kosovo.

Euro 1996 este ultimul turneu final continental la care naționala masculină a fost prezentă. De atunci, au urmat nenumărate campanii ratate, dezamăgiri pe bandă rulantă. Dar cu Rareș Fortuneanu la comandă, România vede „lumina de la capătul tunelului“, iar după o pauză de 26 de ani, are șanse mari de a juca din nou la un Campionat European.

Campionatul European din 2022 va fi cel de-al doilea cu 24 de participante. Campioana en titre, Spania, şi vicecampioana Croaţia sunt deja calificate, la fel şi gazdele Ungaria şi Slovacia. Primele două echipe din fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea se vor califica la turneul final.

Citește și: Start lansat pentru SCMU Craiova în Cupă. Athletic Constanța, umilită de olteni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS