12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetStart lansat pentru SCMU Craiova în Cupă. Athletic Constanța, umilită de olteni

Start lansat pentru SCMU Craiova în Cupă. Athletic Constanța, umilită de olteni

Echipa masculină de baschet SCMU Craiova a avut parte de un început perfect în noua ediție a Cupei României. După o pauză de aproximativ 8 luni și cu un lot schimbat aproape în întregime, gruparea alb-albastră a demonstrat în meciul cu Athletic Constanța că și-a clădit o echipă puternică, care poate aspira la rezultate mari în acest sezon. A fost 101-68 pentru Craiova, care a bifat un prim succes la turneul găzduit de sala „Antonio Alexe“, din Oradea.

Primul sfert al meciului putem spune că a fost „sfertul lui Diculescu“. Internaționalul român și căpitanul Craiovei a fost într-o zi de shoot de excepție. Din 28 de puncte adunate de formația lui Todorov în primul act, 17 au fost reușite de Dragoș, dintre care 12 de la trei puncte.

Actul al doilea a avut un început mai diferit. Dacă gruparea din Bănie a continuat să-și facă jocul și să puncteze aproape la fiecare atac, adversarii de la Athletic Constanța s-au „remarcat“ cu o contraperformanță: nu au reușit să puncteze pe tabelă timp de cinci minute de joc. În toată această perioadă, SCMU Craiova s-a distanțat la 40-14, iar învingătoarea părea deja stabilită. Oltenii s-au mai relaxat pe parcursul jocului și le-au permis adversarilor să mai puncteze și să mai reducă din deficit. La pauză, tabela indica o diferență de 17 puncte în favoarea Craiovei, 46-29.

Athletic, inexistentă și după pauză

Nici după revenirea de la cabine constănțenii nu s-au „trezit“, iar diferența după 30 de minute de joc devenise una umilitoare, 77-40. Diculescu, Pratt, Țibîrnă și Sulovic au combinat spectaculos în mai multe rânduri și au pus în practică ceea ce au lucrat la antrenamente, în timp ce Person și Filipovic au demonstrat că sunt doi sportivi valoroși, extrem de importanți pentru echipă în acest sezon.

În ultimul sfert, concentrarea din jocul Craiovei a dispărut odată ce pe tabelă era o diferența confortabilă. S-a încheiat 101-68, iar SCMU Craiova a început perfect turneul Cupei României de la Oradea.

SCMU Craiova: Diculescu (25), Pratt (13), Filipovic (22), Țibîrnă (16), Person (15), Sulovic (6), Bagairea, Oprean, Andrieș (4), Licurici, Gheorghe.

În primul meci al grupei, Steaua București a trecut fără probleme de Miercurea Ciuc, scor 76-61.

Pentru SCMU Craiova va urma un meci mult mai dificil, în etapa a doua din Cupa României. Alb-albaștrii se vor duela cu Steaua București, mâine, de la ora 16.00.

Citește și: Eșec după eșec. Bara, Paar și Cristian, eliminate mult prea devreme de la Linz

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS