17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalUn adevărat derbi oltenesc! SCM Craiova a pierdut cu Vâlcea, dar viitorul arată bine

Un adevărat derbi oltenesc! SCM Craiova a pierdut cu Vâlcea, dar viitorul arată bine

SCM Craiova și SCM Vâlcea au oferit un adevărat derbi oltenesc în această seară, la Ploiești, în prima etapă a noului sezon din Liga Florilor. Chiar dacă s-a simțit lipsa suporterilor pătimași de ambele părți, cele două formații au oferit un handbal plăcut ochiului, cu multe faze interesante și goluri atractive. A fost 28-24 pentru campioana României, care astfel oprește seria de trei eșecuri consecutive.

În ciuda faptului că a fost primul meci oficial după mai bine de șase luni pentru SCM Craiova, jucătoarele lui Burcea s-au mișcat bine și au ținut pasul cu adversarele o bună parte din joc, până la accidentarea Cristinei Zamfir. De asemenea, trebuie să reamintim că SCM Vâlcea, campioana României, nu este la primul meci oficial în acest sezon. Echipa pregătită de Florentin Pera a disputat, în septembrie, trei meciuri în Cupă și trei în grupele Ligii Campionilor.

Dorință de joc, meci pe cinste

Prima repriză a fost una echilibrată, chiar dacă SCM Vâlcea a avut, la un moment dat, și un avantaj de 9-4. Handbalistele craiovene au avut o răbufnire de orgoliu, au trecut la conducerea jocului, au marcat de patru ori consecutiv și le-au trimis în „corzi” pe adversare. La pauză, vâlcencele aveau un avantaj minim pe tabelă, scor 14-13.

În partea a doua, Craiova a egalat imediat la 14, dar apoi a ieșit la rampă Marta Lopez. Jucătoarea iberică a fost de neoprit din extremă și a înscris gol după gol pentru echipa sa. După ieșirea de pe teren a Cristinei Zamfir, lucrurile s-au complicat pentru formația lui Burcea, care nu a mai avut puterea să întoarcă soarta jocului.

Pentru SCM Craiova au marcat Țicu (5), Savu (4), Orșivschi (3), Nica (3), Andrei (3), Matlashova (2,) Șelaru (2), Zamfir (2). Golurile învingătoarelor au fost reușite de Lopez (8), Minevskaja (6), Norgaard (4), Elghaoui (3), Liscevic (2), Aardahl (2), Florica (2), Trifunovic (1).

Pentru SCM Craiova va urma un meci împotriva nou-promovatei Chișineu-Criș, în timp ce SCM Vâlcea va da piept cu CSM Slatina. Ambele jocuri sunt programate pe 29 octombrie.

Liga Florilor – etapa 1:

Miercuri, 14 octombrie: Rapid – CSM Slatina 19-19, CSM Galați – Bistrița 18-24, Gloria Buzău – CSM București 20-32;
Joi, 15 octombrie: CS Mioveni – Măgura Cisnădie 21-26, Activ Ploiești – Dunărea Brăila 15-28, SCM Vâlcea – SCM Craiova 28-24.
Meciurile Chișineu-Criș – Universitatea Cluj și HC Zalău – Baia Mare nu s-au mai disputat din cauza apariției mai multor cazuri de Covid-19.

Citește și: Sistem schimbat şi în Divizia A1. SCMU Craiova va debuta pe 6 noiembrie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS