6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalVictorina Bora: „Suntem pregătite de meciurile oficiale”

Victorina Bora: „Suntem pregătite de meciurile oficiale”

Membrii Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal au decis, luni, ca partidele SCM Vâlcea – Dunărea Brăila și CSM București – CSM Slatina, din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României (ediția 2019-2020), să deschidă noul sezon la handbal pe plan intern. Jocurile vor avea loc pe data de 3 septembrie. Acestea vor fi primele partide oficiale de handbal post-pandemie pe plan intern.

Antrenoarea formaţiei CSM Slatina, Victorina Bora, a declarat pentru GdS că elevele sale sunt pregătite de meciul cu CSM Bucureşti, chiar dacă nu au apucat să joace niciun meci amical în această perioadă.

„Noi spunem că suntem pregătite. Ne pare rău că nu se pot juca meciuri de pregătire aşa cum ne doream. Din punct de vedere fizic, în acest moment, suntem pregătite de meciuri oficiale. A fost această pauză competiţională foarte mare, de 5-6 luni. Dacă punem în balanţă ce jucătoare au cei de la CSM Bucureşti şi ce jucătoare are CSM Slatina, balanţa înclină mult spre ele. Lotul lor este foarte valoros. Nu ne vom prezenta la joc şi ne vom preda. Trebuie să conştientizăm că diferenţa de valoare este foarte mare. Mereu le spun jucătoarelor mele că trebuie să îşi măsoare forţele cu jucătoarele titrate, de la echipe puternice din campionat, pentru că aşa putem progresa”, a declarat Victorina Bora.

Legat de obiectivul grupării slătinene pentru noul sezon al Ligii Florilor, Victorina a spus: „Obiectivul nostru din acest sezon este evitarea retrogradării. După cum bine ştim cu toţii, avem doar jucătoare din România, niciuna străină. Avem trei sportive născute în 2001, pentru că mereu vrem să promovăm junioarele. În fiecare an ne propunem să reuşim mai mult decât în cel precedent. Sperăm să formăm jucătoare de viitor pentru handbalul românesc”.

Încep şi băieţii la jumătatea lunii septembrie

Turneele de promovare prevăzute să se desfășoare la Cheile Grădiștei, în primă fază la finalul lunii august, apoi în prima săptămână din septembrie, au fost reprogramate. Federația a decis însă ca startul să fie luat cu sferturile de finală ale Cupei României și Turneul Final Four la fete. Rapid București și Gloria Buzău sunt deja calificate în semifinalele competiției, în timp ce partidele SCM Vâlcea – Dunărea Brăila și CSM București – CSM Slatina vor da celelalte participante în Final Four.

O săptămână mai târziu va avea loc și turneul Final Four al Cupei României la masculin (12-13 septembrie). Noutatea constă în faptul că jocurile nu se mai desfășoară în capitală, ci vor avea loc la Sf. Gheorghe. Câștigătoarele celor două competiții vor intra și în posesia Supercupei României.

Tot la Sf. Gheorghe se vor desfășura și cele două turnee de promovare. La feminin, „calificările” au fost programate pentru data de 7-11 septembrie, dar acestea sunt totuși incerte. În competiție au mai rămas cinci echipe pentru patru locuri, după retragerea Ştiinţei Bucureşti: CSM Galați, Dacia Mioveni, Crișul Chișineu-Criș, Activ Ploiești și HCF Piatra Neamț.

„Se aprobă în unanimitate ca Turneul de promovare-feminin să se joace în sistemul fiecare cu fiecare dacă sunt cinci echipe participante, respectiv nedisputarea turneului, cu tragere la sorți pentru locul de promovare ocupat, dacă rămân patru echipe care confirmă participarea la turneu”, se specifică într-un comunicat al Federației Române de Handbal.

Turneul de promovare la masculin a fost reprogramat pentru data de 11-13 septembrie. Participă CSU din Suceava, CSM Botoșani, Unirea Sânnicolau Mare și CSM Alexandria. Se joacă în sistemul fiecare cu fiecare, iar primele două formații își asigură locul în Liga Zimbrilor.

În ceea ce privește campionatele naționale, Federația a luat deocamdată o decizie pentru Liga Zimbrilor. Astfel, primele trei etape au fost reprogramate pentru 15-17 septembrie, sub formă de turneu.

Citeşte şi: Tenis de masă / Eliza Samara a fost testată pozitiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS