11.2 C
Craiova
vineri, 20 mai, 2022
Știri de ultima orăSportHandbalDedu a anunțat în ce condiții începe sezonul: minimum 10 zile de pregătire

Dedu a anunțat în ce condiții începe sezonul: minimum 10 zile de pregătire

Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, a susținut la finalul săptămânii trecute că noul sezon intern nu va începe dacă echipele nu vor avea minimum zece zile de pregătire în sală, în condiții de joc.

Cluburile și-au reluat pregătirile, dar în acest moment incertitudinile sunt legate de startul sezonului. Startul ar trebui luat în mod normal în prima jumătate a lunii august, cu turneele de promovare în Ligile Naționale. Programul pe date ar fi în continuare următorul: 15-16 august – turneul Final Four al Cupei României la masculin; 19 august – prima etapă în Liga Zimbrilor20-23 august – fazele finale ale Cupa României, feminin; 27 august – prima etapă în Liga Florilor.

Alexandru Dedu, președintele FRH, a vorbit despre situația de moment și nu a exclus varianta ca startul sezonului să fie amânat.

Într-un moment de anormalitate, să văd echipele pregătindu-se pe stadioane de fotbal este o normalitate. Nu știu cât va mai dura această situație. Mai avem aproape două săptămâni timp să luăm o decizie cu privire la desfășurarea competițiilor în luna august. Dacă echipele nu vor avea minim 10 zile, două săptămâni de pregătire în sală în condiții de joc, nu vom avea aceste evenimente luna următoare. Nu știu dacă vor fi meciuri, este posibil să fie, posibil să nu fie. Noi am încercat prin tot ce am putut să-i stimulăm pe sportivi să-și continue activitatea. Mai devreme sau mai târziu pandemia se va termina și n-am vrea să vedem că anumite structuri se vor desființa și că sportivii se accidentează”, a spus Dedu, citat de Prosport.

„Nu sunt fericit că pandemia m-a prins într-o poziție de decizie. Nu e ușor, vorbim despre soarta a mii de oameni și bucuria a milioane de oameni care iubesc handbalul. Nu este ușor, dar încercăm să o scoatem la capăt”, a mai spus Alexandru Dedu.

Mondialul U20 rămâne „în picioare”

Chiar dacă situația din România nu este așa cum ne-am fi dorit-o, Mondialul de handbal tineret U20 la feminin a rămas în picioare. El este programat în perioada 1-13 decembrie, în București.

Campionatul Mondial de tineret este o certitudine pe hârtie că se va desfășura la București între 1-13 decembrie, în sălile Polivalentă și Dinamo. Asta e tot ce știu acum. Avem tot ce ne trebuie, programul competiției, noi suntem pregătiți, așteptăm doar lumina verde să începem”, a adăugat Dedu.

Citește și: Austriecii, în frunte la Turul Sibiului. Eduard Grosu a încheiat o etapă pe 3

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Roşii umplute cu carne

Ingrediente: 8 roşii potrivite,250 g carne tocată,1 morcov fiert,1 ceapă,1...

ȘTIRI GdS