24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAustriecii, în frunte la Turul Sibiului. Eduard Grosu a încheiat o etapă pe 3

Austriecii, în frunte la Turul Sibiului. Eduard Grosu a încheiat o etapă pe 3

Rutierul român Eduard Grosu (Nippo Delko Oane Provence) a încheiat ediţia a zecea a Turului Sibiului pe locul 56, după ce a reuşit o clasare pe locul patru în etapa a doua şi alta pe trei în mini-etapa 3B. În ultima dintre ele, Eduard a fost depășit de către austriecii Patrick Konrad (locul 2) și Gregor Mühlberger (locul 1), cilciști de la Bora-hansgrohe.

Serghei Ţvetcov, liderul echipei naţionale a României, a fost românul cu cea mai bună clasare în Turul Sibiului 2020. Acesta a încheiat cursa pe locul 28, reușind, totodată, o clasare pe locul al 6-lea în mini-etapa 3A. Cicliștii de la Bora-hansgrohe au câștigat patru din cele cinci etape.

După victoria de la Sibiu, Gregor Mühlberger completează clubul select al celor care au triumfat în Turul Ciclist al Sibiului. După trei ediții câștigate la rând de columbienii lui Giani Savio de la Androni Giocattoli Sidermac, a venit rândul unei echipe din World Tour să dea învingătorul, Bora-hansgrohe. N-a fost nici Ackermann, nici Konrad, ci Gregor Mühlberger. A câștigat un austriac care a trecut primul linia de sosire la Bâlea Lac, iar duminică dimineața a lovit decisiv pe contratimpul individual de la Păltiniș.

La general, Gregor Muehlberger a fost urmat de compatriotul şi colegul Patrick Konrad, la 1 minut 01 secunde. Elveţianul Matteo Badilatti (Israel Start-Up Nation) a ajuns la finish după 1 min 52 sec. Italianul Davide Rebellin (Meridiana Kamen Team) a încheiat pe locul 8, ia primul român a fost Serghei Ţvetcov, liderul echipei naţionale a ţării noastre, sosit pe 28 şi câştigător al tricoului roşu (cel mai bine clasat român), la 13 min 21 sec de învingător.

De menționat că înaintea ultimei zile, cea în care erau programate două semi-etape, Patrick Konrad era liderul clasamentului general. Acesta avea un avans de 3 secunde față de Mühlberger. Ultimul a făcut o cursă de excepție între Curmătura Ștezii și Arena Platoș din Păltiniș, un contratimp individual de 12,5 kilometri. Astfel, a reușit să-l lase în urmă pe Konrad, compatriotul său, la un minut și 4 secunde.

Președintele FRC, mândru de prestațiile românilor

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, s-a declarat mândru de prestaţiile celor mai buni rutieri români în Turul Sibiului.

„Sunt un preşedinte mândru că am asemenea sportivi profesionişti în ciclismul românesc. Edi Grosu şi Serghei Ţvetcov au dat tot ceea ce este mai bun din ei. S-au pregătit enorm şi au sacrificat timpul lor pentru aceste rezultate. Le urez mult succes în cariera lor şi mult noroc!”, a transmis Novak.

Prima ediţia a Turului Sibiului, în 2011, a fost câştigată de italianul Alessio Marchetti (Centro Revisioni Cerone). În 2012 s-a impus spaniolul Victor de la Parte (SP Tableware), italianul Davide Rebellin (CCC Polsat – Polkowice) a câştigat în 2013, croatul Radoslav Rogina (Adria Mobil) s-a impus în 2014, iar italianul Mauro Finetto (Southeast) a câştigat ediţia din 2015. Bulgarul Nikolai Mihailov (CCC Sprandi Polkowice) şi-a adjudecat victoria în 2016, iar ultimele trei succese au aparţinut unor rutieri ai echipei Androni Giocattoli Siderme (columbianul Egan Bernal în 2017, compatriotul său Ivan Sosa în 2018 şi costaricanul Kevin Rivera).

Citește și: Este oficial: Simona Halep nu va mai participa la Palermo

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS