10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalAntrenorii Florentin Pera şi Adi Vasile vor să performeze şi sezonul acesta

Antrenorii Florentin Pera şi Adi Vasile vor să performeze şi sezonul acesta

După ce aseară s-au tras la sorţi grupele Ligii Campionilor, CSM Bucureşti şi SCM Vâlcea deja încep pregătirile pentru duelurile de foc din cea mai importantă competiţie europeană intercluburi.

Antrenorii celor două cluburi, Adrian Vasile și Florentin Pera au oferit primele reacţii după aflarea adversarelor. Aceştia se așteaptă la un sezon greu, dar sunt încrezători că își pot atinge obiectivele.

Trebuie să ne ridicăm la nivelul așteptărilor

Antrenorul echipei SCM Vâlcea susține că performanța atinsă în ediția 2019-2020, când s-a calificat în sferturile de finală, îi obligă şi în acest sezon.

Suntem într-o grupă dificilă. Nu am scăpat de Gyor, Buducnost și Brest Bretagne, adversare pe care le-am întâlnit și în ultimul sezon. Sigur, Gyor este marea favorită a grupei, dar nici celelalte echipe nu sunt de neglijat. Sunt și adversare cu care ne putem lupta pentru a ieși din grupă și pentru a merge mai departe.

Credem în șansa noastră, chiar dacă avem o grupă grea și un program infernal. Față de alte echipe, reprezentantele României suntem în dezavantaj pentru că avem o competiție mai accerbă și pe plan intren. Între două meciuri tari în Liga Campionilor, vom avea aproape mereu un astfel de joc și în România. Asta pentru că multe echipe din Liga Florilor s-au întărit. Ne propunem însă să adunăm cât mai multe puncte în Europa și vom face tot ce ține de noi pentru a emite pretenții chiar și cu principalele favorite din grupă. Vrem să ne ridicăm la nivelul așteptărilor propriilor suporteri”, a spus Florentin Pera pentru prosport.ro.

Adi Vasile: Primele trei meciuri sunt foarte importante

„Tigroaicele” vor avea un start infernal, cu Metz (acasă), Esbjerg (deplasare) și Rostov Don (acasă), dar antrenorul Adi Vasile nu se sperie de adversare, mai ales că deja le cunoaşte pe majoritatea după sezonul trecut. Acesta consideră că un start bun va conta foarte mult pentru pentru tot sezonul.

Cred că ambele grupe sunt echilibrate, acesta este primul lucru pe care îl observ. Mai mult decât atât, nu am cum să nu văd că ne vom întâlni cu aproape toate echipele cu care ne-am întâlnit și în ultimul sezon (n.r. Rostov, Metz, Esbjerg, Vipers și FTC Rail Cargo). Cred că ne leagă și amintiri plăcute, pentru că am reușit să le învingem aproape pe toate (n.r. mai puțin pe Rostov Don). Dar echilibrul este cel care planează peste această tragere la sorți.

O să fie precum un atlet la suta de metri, primele trei meciuri sunt foarte importante. Este un start important, pentru care trebuie să fim foarte bine pregătiți. În eventualitatea în care jucăm foarte bine și câștigăm acele meciuri, vor fi foarte importante pentru tot sezonul”, a spus tehnicianul formaţiei bucureştene, Adrian Vasile.

Citeşte şi: S-au stabilit grupele Ligii Campionilor la handbal feminin. Vezi adversarele echipelor românești!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS