10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal400 de grame de cannabis au fost găsite în locuința handbalistului Pierre Yves Ragot

400 de grame de cannabis au fost găsite în locuința handbalistului Pierre Yves Ragot

Handbalistul francez Pierre Yves Ragot, care a jucat la cluburi precum Dinamo, Baia Mare şi CSM Făgăraş, se află în arest pentru 30 zile într-un dosar privind traficul de droguri. În urma percheziției, au fost ridicate de la locuința acestuia circa 400 de grame de cannabis, o instalaţie folosită la întreţinerea culturii, două telefoane mobile, precum şi un grinder şi un cântar electronic.

Reprezentanții sportivului au depus contestație, urmând ca mâine judecătorii Curții de Apel Brașov să ia o decizie finală. Din câte se pare, Ragot ar fi declarat că respectiva cultură de droguri era destinată propriului consum.

„La data de 4 iunie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Făgăraş, judeţul Braşov, într-o cauză vizând săvârşirea de către un suspect, cetăţean francez, a infracţiunii de trafic de droguri de risc. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada februarie – iunie 2020, suspectul, în vârstă de 34 de ani, a cultivat plante de cannabis, în vederea comercializării”, spun procurorii DIICOT.

Site-urile de specializare le-au dat de gândit oamenilor legii

Ragot a comandat de pe un site specializat trei colete cu materiale necesare plantaţiilor indoor de cannabis. Pachetele în greutate totală de 35 kg au costat 2.500 lei, dar francezul a cumpărat apoi și alte obiecte similare pentru care a plătit 1.257 lei. Achizițiile efectuate au atras atenția oamenilor legii, informează ziare.com.

Procurorii au stabilit că nu există aici o cultură outdoor, dar s-a analizat temperatura exterioară a pereților. S-a descoperit că la una dintre camere temperatura e mai ridicată față de restul casei. Astfel, s-a constatat că e posibil ca în aceea cameră să existe o cultură de interior.

În incinta imobilului a fost identificat un cort de culoare neagra, convertoare de tensiune, prelungitoare pentru curent electric, priza cu temporizator, lampi de intensitate mare – 600 w, un ventilator si un tub flexibil din aluminiu, toate fiind componente dezasamblate ale unei instalatii de intretinere a unei culturi indoor de cannabis.

Tot în încaperile imobilului, într-o geanta sport, într-un rucsac de culoare neagră și în 5 borcane de diverse dimensiuni, au fost găsite fragmente vegetale cu aspect specific plantei de cannabis.

Citește și: Probleme pentru Federer. Operaţia la genunchiul drept îi dă bătăi de cap

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS