10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalCristina Neagu: Este o decizie nedreaptă care ne dezavantajează

Cristina Neagu: Este o decizie nedreaptă care ne dezavantajează

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a hotărât luni ca sezonul 2019-2020, atât în Liga Florilor (feminin), cât şi în Liga Zimbrilor (masculin), să se încheie, ierarhiile rămânând cele din momentul întreruperii campionatului.

Cele două formaţii aflate în fruntea clasamentelor, Dinamo Bucureşti, la masculin, şi SCM Râmnicu Vâlcea, la feminin, au încheiat sezonul pe primul loc, dar titlul nu le-a fost acordat.

Neagu: Eram echipa favorită la titlu

Cristina Neagu, desemnată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, a criticat decizia luată luni de Federaţia Română de Handbal. Aceasta nu este de acord cu înghețarea sezonului intern din cauza pandemiei.

„Sezonul 2019-2020 a început sub semnul întrebării pentru mine, din cauza problemelor la genunchi. Am început totuşi să joc şi într-un timp foarte scurt am reuşit sa revin la forma dinaintea accidentării şi astfel am ajuns la cel mai înalt nivel. Apoi, sportul a fost şi el oprit de către pandemia de coronavirus. A urmat o perioada de incertitudini şi n-am ştiut dacă vom reuşi să terminăm acest sezon pe terenul de handbal. Astăzi, Federaţia Română de Handbal a decis sa îngheţe campionatul cu clasamentul actual, fără acordarea medaliilor de campioni. Este o decizie nedreaptă care ne dezavantajează. Eram echipa favorită să câştigam titlul în acest sezon. Singurul motiv pentru care eram pe locul 2 în acest moment îl reprezenta faptul ca aveam un meci mai puţin disputat decât alte echipe. O restanţă pe care cel mai probabil am fi câştigat-o. Sper să primim wild-card şi să jucam în Liga Campionilor în sezonul viitor, acolo unde ne este locul şi ar fi trebuit să fim calificate direct’‘, a scris Cristina Neagu pe pagina sa de Facebook.

Cristina Neagu şi-a exprimat, totodată, speranţa că în curând lumea va reveni la normal.

„Sper să ne bucurăm curând de handbal, cu săli pline şi spectacol pe teren. Aveţi grijă de voi şi să ne revedem sănătoşi!’‘, a concluzionat Neagu.

Citește și / Decizie finală FRH: Titlurile nu se acordă. Dinamo și Vâlcea termină pe primul loc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS