16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalAlexandru Dedu: Cluburile au votat în majoritate pentru închiderea sezonului

Alexandru Dedu: Cluburile au votat în majoritate pentru închiderea sezonului

Reprezentanţii cluburilor din cele două ligi naţionale de handbal, masculină şi feminină, au votat în majoritate pentru închiderea sezoanelor competiţionale din cauza pandemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut de către preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu.

„Cluburile au votat în majoritate să se închidă sezonul. În ceea ce priveşte clasamentul la feminin noi am prezentat Consiliului de Administraţie toate strategiile, inclusiv cele discutate ieri şi astăzi, pentru că am dorit să fim prevăzători. Acum aşteptăm hotărârea Consiliului de Administraţie”, a afirmat Dedu.

Decizia finală va fi luată în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie, programată la 18 mai.

„S-a votat eliminarea regulii cu 3 extracomunitari”

De asemenea, tot marți, cluburile din liga naţională masculină de handbal au votat pentru eliminarea regulii privind limitarea numărului de jucători extracomunitari pe care o echipă îi poate folosi.

„Da, majoritar cluburile au votat pentru eliminarea regulii în ceea ce priveşte limitarea numărului de jucători extracomunitari. Datoria noastră este să prezentăm Consiliului de Administraţie cele discutate astăzi”, a afirmat Dedu la finalul videoconferinţei.

Şi principalul contestatar al acestei reguli, CS Dinamo, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, votul cluburilor exprimat în şedinţa de marţi: „Cluburile au votat eliminarea regulii cu limitarea numărului de extracomunitari. Toate cluburile de Liga Naţionala masculină au votat astăzi într-o videoconferinţa cu şefii FRH pentru eliminarea regulii cu 3 extracomunitari”.

Federaţia Română de Handbal a decis ca din sezonul următor cluburile masculine de handbal din România să poată legitima maximum trei jucători extracomunitari. Campioana României la handbal masculin CS Dinamo, s-a arătat atunci nemulţumită de hotărârea FRH deoarece în prezent are în lot 9 jucători extracomunitari, iar din vară ar trebui să se despartă de 6 dintre aceştia.

Citește și / Horia Păun: Am convenit cu toate cluburile înghețarea ligilor naționale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS