10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalIonuț Stroe: Susținem organizarea Campionatului Mondial de handbal feminin U20

Ionuț Stroe: Susținem organizarea Campionatului Mondial de handbal feminin U20

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că Guvernul României susţine în continuare organizarea la Bucureşti a Campionatului Mondial de handbal feminin U20. Cert este că Federaţia Internaţională de Handbal nu a comunicat oficial dacă această competiţie este suspendată, amânată sau anulată, având în vedere criza provocată de pandemia de coronavirus.

Campionatul Mondial de handbal feminin Under-20 este programat să se desfăşoare în perioada 1-13 iulie, la Bucureşti, în Sala Polivalentă şi Sala Dinamo. Conform Agerpres, Ministrul susţine că în actualele condiţii este imposibil de crezut că poate avea loc la aceste date.

„Guvernul României, prin Ministerul Tineretului şi Sportului, își dorește ca Bucureştiul să găzduiască Campionatul Mondial de handbal feminin U20. Ăsta e şi motivul pentru care am alocat 7 milioane de lei pentru organizarea acestei competiţii din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia primului ministru. Dar, din păcate, demersurile noastre de a afla intenţiile Federaţiei Internaţionale de Handbal privind această competiţie în condiţiile pandemiei de coronavirus au rămas fără răspuns. Nu avem până acum nicio comunicare oficială de la dânşii, aşa cum am avut cu alte federaţii.

Noi aşteptăm în continuare atât din partea Federaţiei Române de Handbal, cât şi din partea Federaţiei Internaţionale de Handbal o comunicare oficială pentru a şti ce se întâmplă cu această competiţie, când se desfăşoară sau ce se întâmplă cu ea. Nu ne-au spus dacă se mai ţine, când se mai ţine, nimic. Este practic imposibil să se desfăşoare Campionatul Mondial la data la care era programat”, a spus Stroe.

„Pe 28 aprilie ar fi trebuit să organizăm tragerea la sorți”

„Depinde foarte mult cum evoluează această pandemie şi nimeni nu vrea să rişte nimic. Sunt 24 de ţări participante de pe 5 continente. Dar noi nu avem nicio comunicare oficială de suspendare, de amânare, de anulare a competiţiei, nimic. Este o situaţie foarte complicată. Cu atât mai mult, peste câteva zile, pe 28 aprilie, ar fi trebuit să organizăm la Bucureşti tragerea la sorţi a grupelor. Iar azi totul e blocat, ca să nu mai spun că persoanele care vin în ţară din anumite destinaţii ar trebui să intre în carantină. În aceste condiţii cine îşi închipuie că am putea organiza acest campionat între 1 şi 13 iulie?”, a adăugat el.

Șapte milioane de lei sunt alocați pentru găzduirea competiției

Ionuţ Stroe susţine că Ministerul Tineretului și Sportului deține în acest moment banii necesari pentru organizarea competiţiei. De asemenea, Stroe a punctat faptul că nu există nicio problemă și speră ca această competiție să se desfășoare în cele din urmă la București.

„Nu se pune sub nicio formă problema ca România să refuze organizarea acestei competiţii. Noi sprijinim în continuare găzduirea acesteia, banii sunt alocaţi, sunt 7 milioane de lei. Banii sunt prevăzuţi, sunt alocaţi, nu am modificat nimic. Deci putem să o finanţăm, nu e nicio problemă. Nu dăm înapoi, dar vrem o comunicare oficială şi din partea lor. Am văzut toţi, UEFA a comunicat public amânarea EURO 2020, CIO a comunicat public reprogramarea Jocurilor Olimpice. Din păcate, Federaţia Internaţională de Handbal şi Federaţia Română de Handbal nu ne-au comunicat nimic până în momentul de faţă”, a precizat Ionuț Stroe.

„Solicitările către Federaţia Internaţională le facem prin Federaţia Română de Handbal. Relaţia contractuală o avem cu federaţia naţională, nu cu IHF. Cei de la Federaţia Internaţională au făcut o singură vizită la noi, când au zis că totul e OK. De atunci nu ne-au mai comunicat absolut nimic”, a mai afirmat Ionuţ Stroe.

Citește și / Alexandru Dedu: Ne dorim ca toate campionatele noastre să se termine pe teren

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS