17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalFRH propune mai multe variante pentru încheierea campionatelor pe teren

FRH propune mai multe variante pentru încheierea campionatelor pe teren

Federația Română de Handbal (FRH) își dorește ca sezonul 2019-2020 să se încheie pe teren, astfel că a alcătuit un plan de bătaie pentru toate competițiile. Calificările pentru Campionatul European 2020 sunt singurele activități handbalistice rămase în picioare în această perioadă, cel puțin deocamdată. Ele ar trebui să se dispute în perioada 3-7 iunie.

Sezonul la feminin ar urma să fie deschis în 5 iunie, cu cele două sferturi de finală rămase de disputat din Cupa României. La masculin, primele jocuri ar urma să fie disputate în 31 mai, restanțele AHC Potaissa Turda – CS Dinamo București și SCM Poli Timișoara – CS HC Buzău 2012.

În Liga Florilor mai sunt de disputat șapte etape, plus restanța AHCM Slobozia – CSM București (Etapa a 16-a). Conform prosport.ro, FRH propune disputarea a cinci din cele șapte etape sub formă de turneu, pentru ca programul să fie dus la bun sfârșit.

Astfel, în perioada 5-7 iunie să se dispute turneul Final Four. În sferturile competiției mai sunt de jucat două partide: SCM Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila, CSM București – CSM Slatina. În semifinale s-au calificat deja Gloria Buzău și Rapid București. Apoi, în intervalul 10-12 iunie vor fi programate etapele cu numărul 20 și 21, dar și restanța dintre HCM Slobozia și CSM București. Practic vor fi două meciuri în două zile pentru fiecare echipă, mai puțin pentru gruparea bucureșteană, care ar urma să dispute trei meciuri în zile consecutive.

Între 15-21 iunie se vor desfășura normal etapele 23 și 26. De menționat că în aceeași săptămână Vâlcea și CSM București au programate sferturile de finală în Liga Campionilor. Într-un final, etapele 22, 24 și 25 să se dispute în cadrul unui turneu de sală (24-26 iunie).

Situație dificilă și în Liga Zimbrilor

La masculin, în Liga Zimbrilor, mai sunt de disputat trei etape din sezonul regulat, plus play-off și play-out. Ultimele două vor fi imposibil de disputat, astfel că FRH mai trebuie să găsească soluții pentru ultimele trei etape din sezonul regulat, dar și pentru trei restanțe. Este vorba despre partidele AHC Potaissa Turda – CS Dinamo București (Etapa 10), CSM Bacău – CS Dinamo București (Etapa 20) și SCM Poli Timișoara – CS HC Buzău 2012 (Etapa 23).

FRH propune ca pe 31 mai să se dispute restanțele AHC Potaissa Turda – CS Dinamo București (Etapa 10) și SCM Poli Timișoara – CS HC Buzău 2012 (Etapa 23), în timp ce etapele 24, 25 și 26 vor fi sub formă de turneu, în perioada 9-11 iunie. Cupa României Fan Courier ar urma să se desfășoare în intervalul 24-25 iunie, iar duelul dintre CSM Bacău – CS Dinamo București să conteze și pentru etapa a 20-a de campionat rămasă restantă.

Toate aceste propuneri vor fi analizate și votate în Consiliul de Administrație din 22 aprilie.

Citește și: Natație / Robert Glință, nemulțumit cu noul său stil de viață din timpul pandemiei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS