14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNatație / Robert Glință, nemulțumit cu noul său stil de viață din timpul pandemiei

Natație / Robert Glință, nemulțumit cu noul său stil de viață din timpul pandemiei

Înotătorul Robert Glință este primul sportiv român care a reușit să obțină calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acesta se află în această perioadă acasă, alături de familie. Pandemia de coronavirus îl ține închis în casă, departe de unul dintre cele mai importante locuri ale lui: bazinul de înot.

Robert a povestit pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Nataţie cât de grea este adaptarea la noul stil de viaţă, în izolare la domiciliu. 

Glință a explicat că tatăl lui îl ajută să se antreneze pe uscat. De asemenea, prin disciplină şi organizare încearcă să îşi păstreze calmul şi să aibă răbdare.

„Mă afecteaza destul de tare această situație, categoric. Însă, prin prisma simulatorului procurat de federaţie, şi de care dispun în momentul de faţă, încerc să reduc la minim regresul care se formează în această perioadă din lipsa antrenamentelor propriu-zise în bazin. De asemenea, pregatirea fizică pe uscat continuă. Mai mult de atât, încerc să îmbunătățesc capacitatea organismului de a face faţă efortului intensiv. Este doar o chestiune de adaptare la nişte condiţii noi de pregătire până totul revine la normal”, a spus Robert Glinţă.

Simulatorul menționat de Robert are forma unei băncuţe, al cărei dispozitiv este conectat la un computer. Acesta arată mai multe detalii despre modul lor de pregătire, printre care timpii obţinuţi sau distanţa parcursă.

„Îmi doresc să revină totul la normal”

Sportivul român își dorește ca totul să revină la normal cât mai repede posibil, iar oamenii să își schimbe într-o oarecare măsură viziunea despre viață.

„Pentru acest an, cel mai mult îmi doresc ca totul să revina la normal cât mai repede. Sper ca toată umanitatea să repună în mișcare rotițele societății. Însă, mai mult decât atât, îmi doresc ca felul în care oamenii se vor întoarce la viețile și obiceiurile lor să fie unul îmbunătățit, plin de înțelepciune și înțelegere față de consecințele acțiunilor lor. Sper să observăm cu toții această perioadă dificilă ca pe o oportunitate de a privi în profunzime lucrurile care contează cu adevărat și să ne reevaluăm comportamentul”, a spus Rober Glință.

Robert Glință: Sper să mă pot bucura de un rezultat de care să fiu mândru

Amânarea Jocurilor Olimpice a fost o decizie bună pentru Robert Glință, care va încerca să se pregătească și mai bine până în 2021. Totodată, sportivul român a vorbit și despre obiectivele sale pentru anul viitor.

„Amânarea Jocurilor Olimpice a fost o decizie înţeleaptă pe care cu toţii o aşteptam, având în vedere consecinţele negative aduse de această pandemie. Sunt convins că nu a fost o decizie ușor de luat pentru organizatori. Mă bucur că aceasta ediție a Jocurilor Olimpice a fost amânată și nu anulată. Voi încerca să profit din plin de acest an în plus de pregătire”, a mai spus Robert Glință.

„Obiectivul meu rămâne același indiferent de an sau de modificările programului internațional. Urmăresc să mă mențin conștiincios și responsabil, pentru a-mi depăși limitele în pregătire. Și sper ca la competițiile internaționale și, cel mai important, la Jocurile Olimpice, să mă pot bucura de un rezultat de care să fiu mândru”, a încheiat Robert.

Reamintim faptul că sportivul a reușit să coboare sub baremul de calificare în proba de 100 m spate la reuniunea de la Guangzhou, din China. Robert Glință a terminat cursa în 53.70 secunde, baremul Federației Internaționale de Natație (FINA) pentru această probă fiind de 53.85 secunde.

Citește și: Ciclism / Turul Franței, amânat cu două luni. Vezi când se va disputa!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS